Povežite se s nama

Sport

Ludbreške hrvačice nastupile s reprezentacijom u Austriji

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Članice HKLudbreg, Marta Busija i Iva Gerić nastupile su u sklopu reprezentacije u austrijskom Steinbrunnu u Gradišću na ostovrenom prvenstvu Austrije za seniorke. Pravo nastupa imale su djevojke rođene 2002. godine i starije pa su naše cure bile jedne od mlađih, Iva 2002.-kadetkinja, Marta 1999.- juniorka.

 

Najveća “zvijezda” turnira bila je odlična austrijska reprezentativka Martina Kuenz koja je na nedavnom EP u Szombathelyu osvojilo srebrno odličje, a isti rezultat ostvarila i lani u Bugarskoj. Bili smo veseli kad smo vidjeli da je konkurencija dobra, a naše djevojke su obje nastupile u kategoriji do 58 kg, gdje nije bilo “loše” hrvačice, a malo je iskakala iskusna austrijska seniorka Jeannie Kessler (22 g.), no i tu smo pokazali da se možemo i te’ kako ravnopravno nositi pa je Iva Gerić imaala prvu borbu sa Kessler i vrlo dobro odhrvala dva puta po tri minute izgubivši jako knap na bodove 2:0, a Iva je imala više puta poentirati za 2 boda što bi joj donijelo pobjedu, zvono je spasilo iskusnu Kessler (Jeanni je uspjela samo dva puta poentirati po bod). Marta Busija nakon dvije krasne akcije, “šulterom” završava borbu tušem protiv seniorke iz Goetzisa Fine Gumpert. Iva u repesažu dobiva Melanie Amman te nakon lijepih akcija, mnoštvo bodova, vodstva od 8:1 u prvoj rundi, odmah na početku druge runde još jednom lijepom akcijom pobjeđuje tušem. Marta je u polufinalu hrvala sa Celinom Denz – koju znamo iz Wolfurta ove godine (UWW turnira). U vrlo sadržajnoj prvoj borbi sa pregršt krasnih akcija gdje je Marta imala inicijativu, ali na kraju prve runde ipak gubila sa 13:8, Marta je u toj borbi pokazala veliku želju, borbenost i ozbiljnost te u drugoj rundi krasnom kontrom tušira protivnicu za finale protiv Kessler. Pošto je organizator s ciljem da ima što više borbi odlučio da ima samo jedno treće mjesto, Iva je hrvala još jedan meč za broncu protiv Denz Celine i tako dobila priliku za revanš iz Wolfurta. U toj borbi Celina je bila s(p)retnija te pobijedila Ivu, no nema razloga da budemo nezadovoljni, jer je Iva pokazala napredak i borbenost, a dobili smo još veći poticaj za više treninga. Marta se u finalu junački pohrvala sa Jeannie, pokušavala i trudila se, no ipak nije išlo ovaj puta te naša Marta osvaja srebrno odličje, dok se Iva na kraju morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Naše djevojke su tako svojim klasifikacijskim bodovima uvelike pridonijele osvajanju ekipno prvog mjesta, a sve čestitke idu i ostalim djevojkama na prikazanom; Andrea Rojnić (srebro, Istarski Borac), Veronika Dragaš (bronca, Petrinja), Valentina Vazdar (5. mjesto- Sesvetski Kraljevec), Stella Kartalija (5. mjesto, Herkul, Zagreb). Ekipu je vodio trener reprezentacije Senad Mujagić, a u pratnji kao velika porška su bili Verica Busija, Alen Gerić i Krešo Horvat (svi Ludbreg).

 

Već ovog vikenda članice H.K.Ludbreg, Victoria Vrdoljak, Iva Gerić i Marta Busija nastupiti će u sklopu repke na turniru u Italiji, Chiavari, dok nas 6.5.2017. očekuje megaspektakl u Ludbregu koji obavezno vrijedi pogledati. Colluctatio Centrum Mundi hrvački turnir u Ludbregu sa preko 500 natjecateljica, natjecatelja iz svih krajeva Europe.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje