Povežite se s nama

Sport

Ludbreške hrvačice nastupile s reprezentacijom u Austriji

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Članice HKLudbreg, Marta Busija i Iva Gerić nastupile su u sklopu reprezentacije u austrijskom Steinbrunnu u Gradišću na ostovrenom prvenstvu Austrije za seniorke. Pravo nastupa imale su djevojke rođene 2002. godine i starije pa su naše cure bile jedne od mlađih, Iva 2002.-kadetkinja, Marta 1999.- juniorka.

 

Najveća “zvijezda” turnira bila je odlična austrijska reprezentativka Martina Kuenz koja je na nedavnom EP u Szombathelyu osvojilo srebrno odličje, a isti rezultat ostvarila i lani u Bugarskoj. Bili smo veseli kad smo vidjeli da je konkurencija dobra, a naše djevojke su obje nastupile u kategoriji do 58 kg, gdje nije bilo “loše” hrvačice, a malo je iskakala iskusna austrijska seniorka Jeannie Kessler (22 g.), no i tu smo pokazali da se možemo i te’ kako ravnopravno nositi pa je Iva Gerić imaala prvu borbu sa Kessler i vrlo dobro odhrvala dva puta po tri minute izgubivši jako knap na bodove 2:0, a Iva je imala više puta poentirati za 2 boda što bi joj donijelo pobjedu, zvono je spasilo iskusnu Kessler (Jeanni je uspjela samo dva puta poentirati po bod). Marta Busija nakon dvije krasne akcije, “šulterom” završava borbu tušem protiv seniorke iz Goetzisa Fine Gumpert. Iva u repesažu dobiva Melanie Amman te nakon lijepih akcija, mnoštvo bodova, vodstva od 8:1 u prvoj rundi, odmah na početku druge runde još jednom lijepom akcijom pobjeđuje tušem. Marta je u polufinalu hrvala sa Celinom Denz – koju znamo iz Wolfurta ove godine (UWW turnira). U vrlo sadržajnoj prvoj borbi sa pregršt krasnih akcija gdje je Marta imala inicijativu, ali na kraju prve runde ipak gubila sa 13:8, Marta je u toj borbi pokazala veliku želju, borbenost i ozbiljnost te u drugoj rundi krasnom kontrom tušira protivnicu za finale protiv Kessler. Pošto je organizator s ciljem da ima što više borbi odlučio da ima samo jedno treće mjesto, Iva je hrvala još jedan meč za broncu protiv Denz Celine i tako dobila priliku za revanš iz Wolfurta. U toj borbi Celina je bila s(p)retnija te pobijedila Ivu, no nema razloga da budemo nezadovoljni, jer je Iva pokazala napredak i borbenost, a dobili smo još veći poticaj za više treninga. Marta se u finalu junački pohrvala sa Jeannie, pokušavala i trudila se, no ipak nije išlo ovaj puta te naša Marta osvaja srebrno odličje, dok se Iva na kraju morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Naše djevojke su tako svojim klasifikacijskim bodovima uvelike pridonijele osvajanju ekipno prvog mjesta, a sve čestitke idu i ostalim djevojkama na prikazanom; Andrea Rojnić (srebro, Istarski Borac), Veronika Dragaš (bronca, Petrinja), Valentina Vazdar (5. mjesto- Sesvetski Kraljevec), Stella Kartalija (5. mjesto, Herkul, Zagreb). Ekipu je vodio trener reprezentacije Senad Mujagić, a u pratnji kao velika porška su bili Verica Busija, Alen Gerić i Krešo Horvat (svi Ludbreg).

 

Već ovog vikenda članice H.K.Ludbreg, Victoria Vrdoljak, Iva Gerić i Marta Busija nastupiti će u sklopu repke na turniru u Italiji, Chiavari, dok nas 6.5.2017. očekuje megaspektakl u Ludbregu koji obavezno vrijedi pogledati. Colluctatio Centrum Mundi hrvački turnir u Ludbregu sa preko 500 natjecateljica, natjecatelja iz svih krajeva Europe.

Izvor:
Foto:

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje