Povežite se s nama

Košarka

Ludbreški Grafičar – preokretom do pobjede

Objavljeno:

- dana

KOŠARKAŠKI KUP

Košarkaši KK Grafičar Ludbreg osigurali su plasman u finale  Regionalnog košarkaškog kupa u kojem će dočekati ekipu KK Čakovec.

 

KK Grafičar – KK Podravac 85:68 (16:23; 12:14; 34:14; 23:17)

Grafičar – Bušić 21, Bačani 0, Novak Manuel 11, Siladić (capt.) 18, Poljak 16, Novak Mario 5, Petrović Jakša 10, Hrkač 0, Piskač 0, Kokolek 4
 

 

– Nakon lošijeg ulaska u utakmicu i prihvaćanja ritma ekipe Virja, gdje smo točno odigralo tako kako se nismo dogovorili,i kako njima odgovara, i stoga je bio zaostatak od 9 poena na poluvremenu, uz katastrofalan šut od 25 %, promašenih 4-5 zicera i bez unutarnje igre. – objasnio je tijek utakmice trener KK Grafičar Ludbreg Dražen Cesar.

– U svlačionici se dogovaramo da moramo podići nivo igre u obrani, da ne odustajemo. Prve tri minute ne slute na dobro i dogovoreno, razlika odlazi na 15 za Virje, kod rezultata 28:43 za Virje uzimam time out, gdje mijenjamo način igranja obrane. ali onda slijedi totalni preokret. Naša ekipa visokom razinom obrane s nekoliko ukrađenih lopti lomi utakmicu i radi 2 serije serije, maxi 17:0, i odmah nakon toga još jednu mini seriju 8-0. Krenula je serija trica i utakmica je do kraja treće četvrtine bila prelomljena, na semaforu je bio rezultat 62-51. Ekipa Grafičara u posljednjoj četvrtini još je pojačala tempo i na kraju uvjerljivo i potpuno zasluženo slavila.

Veseli podatak da smo u drugom poluvremenu pokazali karakter, nismo se predavali, vjerovali smo u sebe, nismo odustajali, i uz odličnu obranu u drugom djelu proradio je i napad , zabili smo duplo više koševa (57 koševa), nego u prvih 20 minuta. Imali smo 5 igrača koji su bili dvocifreni.
Moram napomenuti da je to strahoviti napredak naše ekipe koja je prije nepunih 45 igrala s Vijem i izgubila 20-ak razlike.

Čestitke igračima, čestitka divnoj publici koja se okupila u tjednu u velikom broju, od više od 200 gledatelja. – dodao je Cesar.

U nedjelju je nastavak prvensta, u 19 sati u KC-Grafičar.

 

 

 

 

Izvor:
Foto:

Košarka

KK Varteks i Košarkaška akademija MRAV organiziraju ogledni trening za košarkaše osnovne školske dobi u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin kao partner na projektima koje provodi Košarkaška akademija Mrav iz Zagreba, poziva sve dječake koji su zainteresirani da se bave košarkom, a rođeni su 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. godine da se priključe oglednom treningu KK Varteks i Košarkaške akademije Mrav.

Program treninga Košarkaške akademije Mrav (bivši KK Zagreb) polazili su naši sadašnji reprezentativci Krunoslav Simon, Dario Šarić, Mario Hezonja i mnogi drugi uspješni košarkaši.

Program Košarkaške akademije Mrav je inkluzivan, i usmjeren je na razvitak svih potrebnih vještina i osobina kako bi svaki polaznik postigao samo ispunjenje.

Ogledni trening održat će se u subotu, 10.09. u Sportskoj dvorani Graberje.

Prvi na rasporedu u 14:00 sati, ogledni je trening za dječake rođene 2008. i 2009. godine.

U 16:00 sati, ogledni trening je za dječake rođene 2010., 2011., 2012. i 2013. godine.

Sudjelovanje u treningu je besplatno za sve polaznike te je jedina obaveza polaznika da su u sportskoj opremi i da ponesu svoju košarkašku loptu. Trening provode educirani treneri košarkaške akademije Mrav s višegodišnjim iskustvom rada s mladim igračima, trening u 14:00 sati je pod vodstvom trenera Andreja Tesle, a trening u 16:00 sati je pod vodstvom trenera Krešimira Bilića. Vidimo se u subotu – poručuju iz KK Varteksa.

Nastavite čitati

Košarka

Besplatni ljetni košarkaški kamp KK Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin sezonu završava besplatnim kampom sporta za dječake od 1. do 4. razreda OŠ, od 27. lipnja do 1. srpnja. 

Ove godine KK Varteks formirao je tri selekcije mlađih dječaka do 9, 11 i 13 godina, dok je prva ekipa Varteksa završila sezonu na četvrtom mjestu u Trećoj hrvatskoj ligi.
Sljedeće sezone očekuju još bolje rezultate, prvenstveno u mlađim dobnim kategorijama i veći broj djece da se uključi u sport, odnosno košarku, što je primarni cilj kluba. 
S treninzima i pripremama nastavljaju tijekom ljeta, a sve zainteresirane pozivaju da im se priključe.

Prijave su moguće putem maila: [email protected] ili na Facebook stranici kluba KK Varteks Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje