Povežite se s nama

Sport

Ludbrežani u Sarajevu na međunarodnom turniru

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Ludbreški hrvači nastupili su na Kupu grada Sarajeva, međunarodnom turniru koji se održao u olimpijskoj dvorani Zetra. 

Boje Ludbrega branili su Patrik Balija u konkurenciji dječaka, Bruno Bendelja, David Čurila, Leo Petrić i Filip Matijević kod kadeta i Dražen Oršuš kao junior. Patrik je nakon pobjede u prvom kolu, izgubio sljedeću od dvije godine starijeg borca koji je i ušao u finale te omogućio našem borcu borbu za broncu. Nažalost, Patrik je u toj borbi bio pomalo indisponiran te gubi i na kraju zauzima peto mjesto. Sva četvorica naših kadeta nastupila su u istoj težinskoj kategoriji, do 60 kg. Dvojica su od njih došla do bronce i to Filip Matijević te David Čurila. Od Filipa je bolji bio jedino kasniji prvak, borac iz Slatine, dok je od Davida bio bolji samo predstavnik Ukrajine, koji je u prvom kolu bio koban i za našeg Brunu Bendelju. Zanimljivo je da je u prvom kolu u izjednačenoj borbi, David pobijedio klupskog kolegu Lea Petrića. Dražen Oršuš imao je odličnu borbu protiv protiv domaćeg predstavnika, gdje gubi nakon velike borbe. Borce je na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat uz asistenciju Sandra Frankola.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje