Povežite se s nama

Sport

Lumeni najbolji u hrvatsko – slovenskoj Ligi prvaka limača!

Objavljeno:

- dana

Mladi nogometaši

Mali nogometaši Škole nogometa Lumen iz Varaždina jesenski su prvaci hrvatsko-slovenske „Male lige prvaka“ u kojoj nastupaju nositelji kvalitete nogometa dvije spomenute zemlje u uzrastima U-8 i U-9. Nakon pet odigranih turnira po sistemu svatko sa svakim Lumeni su protivnike u ukupnom poretku ostavili 30 i više bodova iza sebe.

Igralo se redom u Ljubljani pa u Koprivnici, potom u Mariboru pa Bregani, a završnom petom turniru domaćin je bila upravo varaždinska Škola nogometa Lumen, na stadionu Sloboda. Lumeni su na baš svakom turniru odnosili turnirsko prvo mjesto, a kako je natjecanje odmicalo tako je prednost pred konkurentima rasla. Nakon prva dva turnira Lumene i Breganu dijelila su samo tri boda, onda je u Mariboru ta prednost povećana na devet bodova pred Breganom i čak 26 bodova pred trećom Olimpijom iz Ljubljane i tu je već bilo jasno da će mali Varaždinci teško ispustiti naslov. Na četvrtom od pet turnira Bregana je skupila pet pobjeda u osam utakmica, ali i tu su Lumeni uzeli šest od osam i na završni turnir u Varaždin stigli s velikih 11 bodova prednosti.

A onda su, na stadionu Slobode, odigrali – vrhunski! U osam utakmica svih osam pobjeda, uz jedan jedini primljeni pogodak i čak 24 postignutih! Redom su u uzrastu U-9 padali Slaven Belupo (2:0), mariborska Šola nogometa Galič (4:0), Bregana i Olimpija (po 1:0), a u mlađem U-8 uzrastu čak dupla efikasnost: Slaven Belupo 9:0, ŠN Galič i Bregana po 2:0, Olimpija 3:1. Za na kraju okruglih 100 osvojenih bodova ukupno, čak 28 više od drugoplasirane Bregane!

Izvor:
Foto: Spona

Sport

Rukometašice Koke dobre se držale u prvom dijelu, no Lokomotiva na kraju uvjerljivo slavila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u sklopu 2. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene gostovale su kod Lokomotive, a Zagrepčanke su slavile s 33:20.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Prednost domaćeg sastava uglavnom je iznosila pogodak ili dva. Tek u samoj završnici Lokosice su otišle na plus četiri (11:7). Koka je u posljednjim trenucima zabila još jedan pogodak pa je na predahu rezultat bio 11:8. 

Još kratko vrijeme u nastavku potrajala je neizvjesnost, a onda je zagrebački sastav povezao pet pogodaka za redom, posložio svoju obranu onako kako je zamislio, ostavio suparnice sedam minuta bez pogotka i pobjegao u sigurnu zonu od osam pogodaka razlike (22:14). Do ulaska u posljednjih deset minuta, domaće su imale još jedan dobar niz tako da su mirno odradile završnicu susreta. Na kraju su slavile s 13 razlike (33:20).

S 15 obrana susret je obilježila Lea Zetović. Po šest pogodaka dala su krila Lara Burić, Tena Japundža i Mela Mehmedović. Kod gošći ukupno 11 obrana dvije vratarke: Sara Šopar devet, Nika Galinec dvije. Najučinkovitije Varaždinke bile su Nika Strahija i Tara Đelekovčan s po pet pogodaka.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Veseli nas opet ta nula i da nas nitko nije nadigrao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u 6. kolu SuperSport HNL-a kod Šibenika su odigrali 0:0.

Treći je to remi Varaždina ove sezone, a zanimljivo da su sva tri završila rezultat 0:0.

– Šteta što nismo iskoristili neke izgledne situacije za postići pogodak, ali nema se što zamjeriti dečkima. Stvarno su dali sve od sebe po ovim teškim uvjetima za igru, od terena i od ovog vjetra, tako da svaka im čast. Dali su sve od sebe, nije nas nagradilo, ali veseli nas opet ta nula i idemo dalje. Naravno, malo još fali i šteka ta završnica, ali veseli da nas nitko nije nadigrao, da smo dobri, da se možemo sa svima ravnopravno nositi i to je stvarno užitak raditi s takvom jednom grupom ljudi – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

Varaždincima slijedi domaći susret s Istrom 1961. Utakmice se igra u petak, 20. rujna u 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje