Povežite se s nama

Crna kronika

Mađar zaspao za volanom u Šemovcu te izazvao sudar s četiri ozlijeđene osobe

hitna pomoć

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 7. prosinca, oko 9.55 sati u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene četiri osobe.

Državljanin Mađarske, starosti 28 godina, upravljao je teretnim automobilom. On se dolaskom do zavoja, uslijed umora jer je neprekidno upravljao najmanje 9 sati, vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, javila je PU varaždinska.

Tom je prilikom, s ciljem izbjegavanja sudara 44-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom iz suprotnog smjera, prešao vozilom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, kojom se prethodno kretao teretni automobil. U tom je trenutku, radi izbjegavanja sudara, 28-godišnjak, skrenuo vozilom udesno i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila 44-godišnjaka.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 44-godišnjak i njegov 20-godišnji putnik te 20 i 19-godišnji putnik iz teretnog automobila 28-godišnjaka. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Varaždin: s 3 promila autom udario stup semafora i napustio mjesto nesreće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U utorak, 11. lipnja, oko 13 sati, u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3 promila i za vrijeme kada mu je važenje vozačke dozvole isteklo.

On dolaskom do raskrižja Gospodarske i Zagrebačke ulice, svoje vozilo nije držao na sredini obilježene prometne trake, prešao je s vozilom udesno na nogostup gdje je prednjim dijelom vozila naletio na metalni stup semafora, javila je PU varaždinska.

Nakon prometne nesreće 49-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja bez da je oštećenom vlasniku ostavio osobne podatke i podatke od vozila kojim je upravljao.

Isti je pronađen po policijskim službenicima, priveden u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala materijalna šteta.

Nastavite čitati

Crna kronika

Međimurski policajci spriječili krađu oko 500 kilograma krumpira s polja i uhitili 23-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 11. lipnja, u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Murske Središće obilazili su poljoprivredne površine na relaciji između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

Nešto poslije 20 sati u polju zvanom “Zdenčec”, na poljoprivrednoj parceli vlasništvo 49-godišnjaka, pronašli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja.

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanja. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz podnijete kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

– Policijski službenici svih rodova policije Policijske uprave međimurske, i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema. Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju – pojasnili su iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje