Povežite se s nama

Život i društvo

Mali matematički genijalac Anđelo nije pobijedio, ali je opet oduševio: “Ja bi još!”

Objavljeno:

- dana

FINALE SHOWA “SUPERLJUDI”

Iako je pobjedu odnio Darko Đorđević, genijalni mali matematičar iz Ludbrega, šestogodišnji Anđelo Bačani, oduševio je žiri i publiku u finalu RTL-ovog showa “Superljudi”.

Rješavao je četiri teška matematička zadatka. Iako je u prvom zadatku pogriješio – točan rezultat je „profulao“ za 0,25, šestogodišnjak se nije obeshrabrio.

Štoviše, sljedeća tri je riješio kao od šale, a onda je voditelju Momčilu Otaševiću rekao: „Ja bi još!“

Odšetao je do članova žirija glumice Anđelke Prpić, glumca i glazbenika Branka Đurića Đure, kantautora i producenta Zrinka Tutića te neurokirurga Vuka Aleksića.

S njima se prvo pozdravio, a onda je upitao smije li on njima zadati matematički zadatak.

Đuro se opravdao da ga boli glava, a Tutić mu je priznao da zadatak ne zna riješiti.

– Izračunaj ponovno! – naložio mu je Anđelo.

Ni Aleksiću nije išlo, a točan odgovor dala je na kraju Anđela, ali samo zato što joj je mali Anđelo šapnuo rješenje.

„Bravo, Anđelo! Ovo je najmanji superčovjek našeg showa!“, odjavio je Momčilo nastup Ludbrežanina, koji je otrčao prema publici, pa na vrh studijske tribine.

Za njim su morali pojuriti članovi produkcije.

Izvor:
Foto: RTL

Život i društvo

Varaždinska policija i ovog vikenda pojačano će nadzirati promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Također će se na području cijele Županije tijekom noći sa subotu na nedjelju 10./11. prosinca, provesti operativna akcija „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – poručila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Članice „Svibovečkog zvona” već tradicionalno izložile svoje poznate ručne radove, najmlađe posjetio sv. Nikola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vrijedne članice Udruge žena „Svibovečki zvon” i ove su godine priredile već tradicionalnu izložbu svojih ručnih radova, koji su poznati kako izvan Varaždinske županije, tako i izvan Hrvatske.

Osim što su posjetitelji mogli uživati u adventsko – božićnoj izložbi, najmlađe je posjetio njihov omiljeni svetac, sveti Nikola i to s punom vrećom darova.

Kako je objasnila Verica Pantaler, predsjednica Udruge žena „Svibovečki zvon”, posjetitelji su na izložbi mogli razgledati ručne radove njihove dugogodišnje članice Marice Zorman koji su već nadaleko prepoznati.

– Izloženi su bili ručni radovi – vezeni stolnjaci i nadstolnjaci s adventskim i božićnim motivima pretežno na domaćem platnu. Posjetitelji su mogli vidjeti i druge prigodne radove, anđelčiće od gipsa, ukrase za bor te ukrasne božićne lampice za prozore – rekla je Pantaler zadovoljna odazivom na ovu tradicionalnu blagdansku izložbu koju njihova Udruga priređuje.

Kako bi najmlađe razveselili povodom blagdana njihovog omiljenog sveca, Udruga „Svibovečki zvon” pobrinula se da nijedno dijete ne ostane bez svog poklona. Naime, uz prigodnu priredbu, djecu je posjetio sveti Nikola koji je ovog puta došao sam, bez Krampusa.

-Darovi su bili namijenjeni za 40-ak djece iz Svibovca, a mališani su bili oduševljeni te i sami sudjelovali u priredbi svojim kratkim recitacijama – kazala je Pantaler najavivši kako omiljeni dječji svetac u Svibovec stiže i iduće godine.

I sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković uvijek se rado odazove na sve izložbe i priredbe Udruge „Svibovečki zvon”, a tako je bilo i ove nedjelje.

– Drago mi je da su mještani Svibovca, ali i šire i ove godine imali priliku razgledati prekrasne ručne radove vrijednih članica Udruge žena „Svibovečki zvon”. Radi se o jednoj od najaktivnijih udruga s područja Grada koja se uvijek rado uključuje u sve naše manifestacije, a svojim aktivnostima obogaćuje društveni život naših građana. Na podršku Grada i dalje mogu računati – poručila je Ratković. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje