Povežite se s nama

Sport

Mario Musulin osvojio 12. mjesto u ukupnom poretku Europskog kupa u lednom penjanju

Objavljeno:

- dana

Mario Musulin uspješno je okončao još jednu ledno penjačku sezonu. Nakon što je prošlu sezonu morao preskočiti zbog ozlijede koljena, u ovoj je vratio titulu prvaka Hrvatske te osvojio ukupno 2. mjesto na prvenstvu Slovenije, Hrvatske i Srbije u lednom penjanju.

– Nakon toga je uslijedili su nastupi u Svjetskom kupu. Zbog ograničenih financijskih sredstava nastupio sam na samo dva od ukupno pet kola. Prvo kolo Svjetskog kupa održano je u Saas Feeu u Švicarskoj, gdje sam zbog krive procjene skliznuo sa šestog hvatišta što je bilo dovoljno tek za predzadnje mjesto. Loša sreća pratila ma i na sljedećem natjecanju održanom u talijanskom Rabensteinu, gdje sam nastupio pod visokom temperaturom te sam se također plasirao na pretposljednje mjesto – rekao je Mario Musulin.

Iako rezultati u Svjetskom kupu nisu bili na razini očekivanja, Maria to nije pokolebao. Uz dodatne pripreme započinje s natjecanjem na Europskom kupu sa znatno boljim rezultatima.

– Prvo kolo Europskog kupa održano je u Sloveniji u Domžalama, gdje sam osvojio 11. mjesto. Jedno mjesto niže u poretku dohvatio sam u sljedećem kolu u Bratislavi, dok sam u 3. kolu u francuskom Champagnyu ušao u finale plasiravši se na 18. poziciju. Ovo kolo se bodovalo drugačije zbog kombinacije težinskog i brzinskog dijela, a s obzirom da su bodovi vrijedili i za ukupni poredak u Svjetskom kupu, konkurencija je bilo izuzetno jaka – objasnio je Musulin.

Nakon Francuske Mario odlazi na finalno kolo koje je održano u finskom gradu Oulu.

– Natjecatelje je dočekala iznimno niska temperatura od čak -28 Celzijevih stupnjeva. Iako nije bilo nimalo ugodno nastupati u takvim uvjetima, uspješno sam odradio sve prepreke, što mi je u konačnici donijelo visoko 12.  mjesto od 83 natjecatelja u ukupnom poretku Europskog kupa, što postaje moj najbolji rezultat na velikim natjecanjima. Nadam se nastavku dobrih rezultata i slijedeće godine – zaključio je penjač Mario Musulin.

Sport

Poznati atletski trener Joško Vlašić održat će predavanje u Varaždinu u sklopu Atletskog seminara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u subotu, 1. travnja u organizaciji Atletskog kluba Sloboda održat će se Atletski seminar.

– Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša – ističu iz AK Sloboda.

Predavači će biti varaždinski trener Damir Pascuttini, Elmir Ćerimagić , predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, Joško Vlašić, uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju, danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke Vlašić i Nikole Vlašića te Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta.  

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu. Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski skijaš Istok Rodeš prvak Hrvatske u slalomu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski skijaš Istok Rodeš okitio se naslovom državnog prvaka nakon FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Stazu prve vožnje postavio je Leonin trener Goran Rački, a druge vožnje Pavel Grašič, trener Samuela Kolege. Istok je do naslova pobjednika FIS NC utrke i Prvenstva Zagrebačke županije te titule slalomskog prvaka Hrvatske došao s ukupnim vremenom 1:40.93. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.04), a treći Filip Zubčić (+0.27). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Filip Zubčić kao trećeplasirani iz utrke, a treće Matej Vidović koji je u utrci zauzeo četvrto mjesto (+0.28).

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su završili utrku Samuel Kolega je zauzeo 6. mjesto, Tvrtko Ljutić 7., Roko Begović 10., Grga Kecerin 18., a Noa Vrana 20.

Dan ranije, u srijedu, 22. održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu. Do titule veleslalomskog prvaka Hrvatske s ukupnim vremenom 1:55.76 došao je Filip Zubčić. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.20), ispred trećeplasiranog sunarodnjaka Tobiasa Koglera (+0.63). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Istok Rodeš kao petoplasirani iz utrke, a treće Tvrtko Ljutić koji je u utrci zauzeo sedmo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje