Povežite se s nama

Međimurje

Marko Horvat 13. na Svjetskom ribolovnom prvenstvu za kadete

Objavljeno:

- dana

KOTORIBA

Nedavno je u Irskoj na Innisarra Lake Coashfordu završeno 22. Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak u konkurenciji kadeta.

Na njemu je sudjelovala i reprezentacija Hrvatske, a jedan od reprezentativaca je bio 15-ogodišnji Marko Horvat iz Kotoribe, član Sportsko-ribolovnog društva “Som”. Marku je to bio već treći nastup na svjetskim prvenstvima u nizu. Samo natjecanje odvijalo se u dva kola.

Prvog dana nadmetanja Marko je zauzeo 6. mjesto u svom sektoru na izrazito lošoj poziciji za ribolov. Drugi dan je s 4.236 grama ulovljene ribe zauzeo odlično 2. mjesto. U ukupnom plasmanu osvojio je visoko 13. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, što je najbolji rezultat od svih hrvatskih reprezentativaca. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje