Povežite se s nama

Sport

Marko Rog za Regionalni: Izbornik Čačić zna kako zaustaviti Cristiana Ronalda

Objavljeno:

- dana

Ekskluzivno

Marko Rog odličnom partijom protiv Španjolske na sebe je skrenuo pažnju nogometnog svijeta. S njim smo se čuli prije susreta Hrvatska – Portugal i ekskluzivno nam je ispričao kakvu utakmicu očekuje protiv Portugalaca.

Rog, bivši igrač Varaždina, sadašnji Dinama, protiv Španjolske na terenu je proveo 81. minutu te je pretrčao 9,78 kilometara. Mladić iz Nedeljanca ostavio je odličan dojam, a mnogi su rekli kako je u džep stavio Barceloninog Andresa Iniestu.

– Prije utakmice imao sam malo tremu, no kada je počela utakmica opustio sam se i razmišljao samo o igri – rekao je Rog i dodao kako mu je bila velika čast igrati protiv takvih nogometnih veličina.

– Za mene je uopće velika stvar što sam na Euru, a igrati u tako važnoj utakmici, protiv takvih zvijezda, je ogromna stvar – istaknuo je Rog. S njim se nakon velike pobjede radovao i cijeli zeljarski kraj.

– Svi su zvali i čestitali. Zbilja su ponosni na mene, a i na cijelu našu reprezentaciju, kao i cijela zemlja – rekao nam je 20-godišnjak kojem slijedi utakmica protiv Portugala.

Ono što je ključno kako zaustaviti Cristiana Ronalda?

– Odgovor na to pitanje zna izbornik. Moramo igrati svoju igru, ne se zanositi i tada ćemo sigurno proći u četvrtfinale. Dalje je sve moguće – zaključio je Rog.

Izvor:
Foto: HNS – službene stranice

Sport

Zlatko Dalić već je sedam godina na kormilu Vatrenih: Nisam očekivao da će ovako dugo trajati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije prije utakmica Lige nacije protiv Škotske i Poljske.

Naime, već je sedam godina Dalić na kormilu hrvatske nogometne reprezentacije.

– Prošlo je sedam godina od mog dolaska u reprezentaciju. Nisam očekivao da će ovako dugo trajati, nisam očekivao da ću u sedam godina osvojiti tri medalje, da ću imati ovakve uspjehe,. Veseli me što i dalje imam motiva i veselja doći na okupljanje, to je ono što mi je fascinantno. Voditi reprezentaciju je čast, obveza i ponos. Ovo je najljepši posao koji ću ikada raditi. Kada sam prihvatio ponudu, nisam očekivao da ću biti ni sedam mjeseci, a ne tek sedam godina. Lijepi trenuci su iza nas, nadam se da će ih biti još. Imamo kvalitete za još nešto napraviti – rekao je Dalić.

Susret sa Škotima igra se u subotu, 12. listopada.

– Čeka nas Škotska, dobra je stvar da imamo dva treninga više od uobičajenog. Protivnik je zadnji u našoj skupini, ali ne smijemo se opustiti i to olako shvatiti. Portugal ih je jedva porazio, a ni naša povijest s tom Škotskom nije najbolja. S popisa otpada Pongračić. Mateo Kovačić neće doći na okupljanje zbog privatnih stvari, nadam se da će ih što prije riješiti i da će sve biti OK. Perišić je imao nezgodnu ozljedu prije par dana, ali nije toliko teško, očekujem ga na treningu danas ili sutra. Šutalo se ozlijedio jučer pred kraj utakmice, još ne znamo što je točno u pitanju. Danas će doći i napravit ćemo preglede, radi se o mišiću – istaknuo je Dalić za nacionalne medije.

Nastavite čitati

Sport

Nenad Bjelica: Varaždin ima kvalitetu za europske pozicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždin izgubili su od Dinamo s minimalnih 1:0, a nakon susreta Varaždince je nahvalio trener Dinama Nenad Bjelica.

-Varaždin je ozbiljan i nije slučajno da su u devet kola primili samo pet golova. Kvalitetan posao radi kolega Šafarić i siguran sam da Varaždinci imaju kvalitetu za četvrto, peto mjesto. Imaju što pokazati u borbi za europske pozicije – rekao je Bjelica.

Razočaran je bio Nikola Šafarić, koji drži da je njegova momčad zaslužila više od poraza.

– Imamo za čim žaliti. Imali smo stativu, pa priliku Mamića, a Dinamo nije imao tih situacija. Sve bi bilo drugačije da smo zabili. No, imali smo mnogih problema tijekom tjedna s ozljedama i bolestima. Jako dobro smo utakmicu odradili – rekao je Šafarić čija je ekipa nakon prvog kruga skupila 12 bodova.

– Prije sezone smo se nadali da možemo igrati na način na koji smo igrali. S obzirom na način na koji smo odigrali sve utakmice, možda su neki ljudi iznenađeni. No, sve je u dva, tri boda na tablici. Nema mjesta za opuštanje. Bitno da je ostanemo zdravi i vidjet ćemo nakon polusezonu gdje ćemo završiti, pa se onda možda i dodatno doselekcionirati kadar– zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje