Povežite se s nama

Sport

Mate Pavić u Varaždinu poručio: Belgijski par je uigraniji i čeka nas težak meč

FOTO: Mario Ćužić/HTS

Objavljeno:

- dana

Nekoliko hrvatskih tenisača posljednjih godina ostvaruju vrhunske rezultate, uključujući najveće turnire, pa su i u Davis Cupu to obično mečevi u kojima se s razlogom očekuju pobjede.

Takva je atmosfera nesumnjivo i sada, uoči susreta s Belgijom u tzv. Qualifier fazi (Varaždin, 3. i 4. veljače), no treba znati da će Ivanu Dodigu i Mate Paviću najvjerojatnije s druge strane mreže biti Sander Gillé i Joran Vliegen, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa.

– Mislim da neće biti iznenađenja s njihove strane. Gillé i Vliegen su jako dobar par koji dobro poznajemo s turnira. Nekoliko puta sam igrao protiv njih, pa i ove godine na prvom turniru u Hong Kongu. Mislim da je i Dodo puno puta igrao protiv njih, te stoga poznajemo protivnike. To je jako dobar, uigran par, pa nas sigurno čeka težak meč. Bit će i bitan susret, bitan bod – rekao je Mate Pavić.

Koliko jak adut belgijskog dvojca može biti to što i na turnirima igraju zajedno?

– Sigurno da je mala prednost, jer su uigraniji nego mi. No Ivan i ja smo također puno puta igrali zajedno, poznajemo jedan drugoga, što igrajući zajedno, što s protivničke strane. Možda mala prednost ide njima, baš zbog tog igranja zajedno – dodao je.

Susret Hrvatske i Belgije na rasporedu je ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin. Prvog dana, u subotu (početak u 14 sati) na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju (13 sati) program počinje okršajem parova, nakon čega slijede dva pojedinačna meča.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje