FOTOArhiva RT

Nakon obilježavanja Dana sestrinstva, u OBV se i dalje nastavljaju aktivnosti medicinskih sestara vezanih za njihov rad u bolnici, o čemu je pojedinosti iznijela pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, mag. med. techn.

Tako je u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik održan stručni skup, gdje je, uz predavanje vezano za tematiku plućnih bolesnika, bila održana i radionica o neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Također, medicinske sestre OBV sudjelovale su na radionici u okviru projekta EU fondova o jednodnevnoj kirurgiji i dnevnim bolnicama, te na tečaju „Temeljni postupci oživljavanja“ kojeg su vodile sestre Ksenija Kukec i Željka Gajski.

– Na tečaju je sudjelovalo oko 130 djelatnika, novozaposleni djelatnici i vanjske kolegice, te kolegice, mentori i predavači iz Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu i Medicinske škole u Varaždinu – pojasnila je sestra Sekovanić.

Nadalje, održani su i brojni kongresi na kojima su aktivno sudjelovale medicinske sestre s brojnim radovima.

Jedan takav pod nazivom „Neformalni njegovatelj osoba s demencijom“ održan je u svibnju, gdje su sestre iz Odjela psihijatrije prezentirale rad u varaždinskoj bolnici.

Tom prilikom sestre Anita Hrgar i Vesna Vodopija prezentirale su poster koji su izradile.

U lipnju slijede kongresi u Opatiji, na kojem će sudjelovati sestre iz Odjela otorinolaringologije, abdominalne kirurgije i okulistike, te Međunarodni kongres operacijskih sestara.

Nakon toga, u listopadu se nastavljaju edukacije i tečaj Sestrinske dokumentacija kako bi u to područje uveli nove medicinske sestre koje su zaposlene u OBV, ističe sestra Anica.

Komentari

Komentara