Povežite se s nama

Crna kronika

Međimurec zaradio optužnicu jer je krivotvorio testove na koronavirus

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 16. kolovoza podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 30 godina zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 30-godišnjaka tereti se da je 5. siječnja 2021. u mjestu kraj Čakovca, u cilju da ishodi ukidanje samoizolacije, sa svoje adrese elektroničke pošte poslao na službenu adresu elektroničke pošte Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske lažne negativne testove na bolest Covid-19 na njegovo ime i na ime njegove supruge, na kojima je bilo neistinito navedeno da ih je izdao ovlašteni laboratorij u Mariboru, jer oni nikad nisu bili testirani u Republici Sloveniji – objavio je DORH.

Crna kronika

Vozio se uz Dravu bez vozačke pa zaradio kaznu od 6000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

D. M. (22) iz Hrašćice kažnjen je presudom Općinskog suda u Varaždinu sa 6000 kuna jer je vozio automobil prije nego li je položio vozački ispit.

Naime, auto je vozio 8. rujna 2019. godine kod derivacijskog kanala rijeke Drave.

Novčanu kaznu mora platiti od 60 dana po pravomoćnosti iste presude, a također ako plati dvije trećine kazne, smatrat će se da je ista plaćena u cijelosti.

On je krivnju priznao, a budući da je 17. rujna ove godine podnio zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, ona će mu biti oduzeta zbog prekršaja na tri mjeseca.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Sračincu vozača (29) zaustavile “Kobre”, a sutkinja ga je poslala u zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Dravskoj ulici u Sračincu u srijedu, 20. listopada, u 12.15 sati policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije tzv. „Kobre“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak iz Gornjeg Ladanja, javila je PU varaždinska.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilom i da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određeno zadržavanje do tri dana, te je predan u zatvor u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje