Povežite se s nama

Crna kronika

Međimurski direktor (46) tvrtkinih 435.000 kuna potrošio na nakit, odjeću, restorane i hotele

kreditna kartica plaćanje

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 46 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak od rujna 2017. do kraja 2019. godine, kao osnivač i direktor dva trgovačka društva iz jedne općine na području Međimurske županije, podizao gotovinu s računa društava te karticama društava plaćao odjeću, obuću, nakit, hotelske i restoranske usluge i druge troškove koji se nisu odnosili na poslovanje društva već na osobnu potrošnju čime si je, osnovano se sumnja, pribavio nepripadnu korist u ukupnom iznosu većem od 435.000 kuna, objavio je DORH.

Također, osnovano se sumnja da okrivljeni 46-godišnjak nije predao prijavu poreza na dobit za 2019. godinu pa je tako izbjegao platiti porez na dobit u iznosu većem od 35.000 kuna te da za svoja društva nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi.

Crna kronika

Za život se bori i vozačica (21) koja je izazvala strašan sudar u Peklenici, dijete iz njezinog auta je dobro

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 27. svibnja, oko 23 sata i 30 minuta u Peklenici, Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 21-godišnja vozačica, upravljala osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka tako da se vozilom nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, tako da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Zbog toga je u blagom zavoju vozilom djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara došlo je do zanošenja vozila te silaska stražnjih dijelova vozila izvan kolnika. Na mjestu događaja, na žalost, utvrđena je smrt muškarca, javila je danas PU međimurska.

>> Muškarac poginuo u sudaru dva auta u Peklenici, još dvije osobe odvezene u bolnicu

U osobnom automobilu austrijskih registarskih oznaka nalazilo se dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Vozačica i dijete su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je vozačica zadržana na liječenju te je i sama, na žalost, zadobila ozljede opasne po život, dok dijete nije zadobilo ozljede.

Očevid je provela zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz prisutnost sudskog vještaka i pomoć službenika policije.

Određena je sudsku obdukciju preminule osobe, dok su oba vozila vučnom službom prevezena u dvorište policije.

Od 23,56 do 4,25 sati Županijska cesta broj 2003 na mjestu događaja bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno.

Protiv vozačice će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac poginuo u sudaru dva auta u Peklenici, još dvije osobe odvezene u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska je javila o prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom.

U ponedjeljak, 27. svibnja, oko 23,35 sati u Peklenici, u Ulici Ante Starčevića kod kbr. 40 (na samom ulasku u naselje Peklenica iz smjera Križovca) dogodila se teška prometna nesreća. Došlo je do direktnog sudara dva osobna vozila u kojoj je jedna muška osoba preminula na mjestu nesreće dok su dvije osobe kolima Hitne prevezene u čakovečku Bolnicu.

Zbog očevida je dionica Županijske ceste 2003 između Križovca i Peklenice zatvorena za sav promet.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje