Povežite se s nama

Život i društvo

Ministar Štromar uz brojne HNS-ove načelnike i gradonačelnike posjetio Sračinec

Objavljeno:

- dana

Općinu Sračinec u utorak, 15. siječnja posjetio je potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Njemu se pridružili gradonačelnici Marijan Škvarić i Milorad Batinić, te načelnici Mirko Korotaj, Mladen Blaško, Zoran Hegedić, Damir Šprem, Josip Jany, Zvonko Šamec te član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, svi iz redova HNS-a.

Domaćin Božidar Novoselec ih je zajedno sa zamjenikom Krunoslavom Lukačićem na samom početku radnog sastanka proveo novouređenom nerazvrstanom cestom, Ulicom Miroslava Krleže.

Vrijednost radova uređenja nakon provedenog postupka javne nabave bila je 1.012.374,13 kn od čega je Ministarstvo graditeljstva osiguralo 336.000 kn iz programa komunalnih potpora za jedinice lokalne samouprave.

– Sve ulice će se nakon prolaska kanalizacije urediti kao ulica Miroslava Krleže. U ovoj ulici odrađena je priprema za optički kabel, te je time osigurano da nema više prekopavanja nakon asfaltiranja. Pomoć koju dobivamo od ministarstva nama načelnicima i gradonačelnicima puno znači, jer možemo povećati kvalitetu života svojih mještana, te ovim putem zahvaljujem potpredsjedniku i ministru Predragu Štromaru – istaknuo je Novoselec.

– Cilj je pomoći općinskim upravama, kako bi što bolje komunalno opremili svoje općine i na taj način podigli kvalitetu života mještana. Moje ministarstvo se trudi da kroz nacionalne natječaje, ali i osiguranjem EU sredstava, pomogne razvoju općina, gradova i županija, ali i samim građanima kroz stambene kredite, izgradnju POS stanova i uskoro energetsku obnovu obiteljskih kuća – naglasio je ministar Predrag Štromar.

U drugom djelu sastanka analizirali su se projekti koji su ostvareni za vrijeme mandata ministra Štromara i ministrice Divjak te su svi istaknuli velik broj uspješnih projekata i naglasili odličnu suradnju sa spomenutim ministrima. Također su analizirani i projekti koji su istaknuti kao projekti Varaždinske županije te se došlo do zaključka da gotovo nema ni jednog projekta u koji nisu uključeni naša dva ministra.

– Snaga nije u pojedincu (one-man stranci), već je snaga u ovih devet gradonačelnika i načelnika s potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom i članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem, koji daju povjerenje i predstavljaju snagu sjevera – zaključio je Novoselec.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje