Povežite se s nama

Međimurje

Ministar Tolušić za tri projekta izgradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića donio 20 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Rekonstrukcija i proširenje postojećih zgrada Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Prelogu i Dječjeg vrtića „Potočnica“ u Maloj Subotici te izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“ u Murskom Središću, sufinancirat će se kroz operativnu mjeru 7.4.1.

Naime, sva tri projekta uspješno su prošli natječaj, a ugovore vrijedne više od 20 milijuna kuna u Međimursku županiju je donio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Program ruralnog razvoja

Tolušić je u pratnji saborskog zastupnika Darka Horvata prvo posjetio Grad Prelog, koji je na natječaj prijavio projekt rekonstrukcije i proširenja postojeće zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“. Poslovi dogradnje, nadogradnje i adaptacije ukupno su vrijedni oko 9,3 milijuna kuna, a preko

Programa ruralnog razvoja dobiveno je bespovratnih 6,7 milijuna kuna.

– Radi se o natječaju koje se dugo iščekivao i za koji smo se temeljito pripremali. Realizacijom projekta povećat će se prostor za potrebe kvalitetnog odvijanja programa predškolskog odgoja što je primarna potreba, a pogotovo vezano uz povećanja broja djece i skupina, kao i prilagođavanje uvjeta državnom pedagoškom standardu – istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Uskoro će u novom ruhu zasjati i Dječji vrtić „Potočnica“ u Maloj Subotica. Općini je odobreno 4,4 milijuna kuna za uređenje i povećanje postojećih kapaciteta.

– Roditelji djecu upisuju u vrtiće izvan općine jer su prisiljeni na to zbog ograničenih kapaciteta. Vrlo nam je važan i jaslički dio vrtića koji će se realizirati kroz projekt dogradnje. Sretni smo jer nam ovaj projekt omogućava podizanje standarda Općine – rekao je načelnik Valentino Škvorc.

Zgradu novog dječje vrtića dobit će Mursko Središće. Za tu je mjeru kroz Program osigurano čak 9,2 milijuna kuna. Novi dječji vrtić u Murskom Središću prostirat će se na 1500 kvadratnih metara, imat će šest skupina od toga dvije jasličke i četiri vrtićke, višenamjensku dvorane, 30 parkirnih mjesta, energetski razred B, solarne kolektore i sve ostalo što danas jednu ustanovu čini modernom i funkcionalnom. Po završetku izgradnje nove zgrade Gradska uprava će preseliti u sadašnje prostorije Dječjeg vrtića „Maslačak“, dok će prostorije Gradske uprave koristiti udruge s područja Grada.

– Znamo da nas čeka težak put realizacije projekta. Dokumentacija se priprema i na tome je angažirana cijela Gradska uprava i jako sam zahvalan svojim suradnicima koji su bili izuzetno aktivni i ažurni prilikom prijave projekata – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Međimurje

Pribislavec: načelnik Ladić održao prijam za uspješne sportaše s područja Općine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić održao je svečani prijam za uspješne sportaše Taru Lesjak, Maura Gajnika, Ervina Šoltića i Josipa Francki Novaka.

Karatist Mauro Gajnik trenira u Karate centru Šenkovec, a državni je prvak u kategoriji učeničkih kata. Karatist Ervin Šoltić član je Karate kluba Globus i može se pohvaliti titulama državnog prvaka, svjetskog prvaka u konkurenciji boraca do 14 godina i kategoriji iznad 55 kilograma. Također, Ervin je doprvak Balkana i osvajač zlatne medalje na nedavnom Grand Prix turniru u Samoboru.

Karatistica Tara Lesjak je pak članica Karate kluba Međimurje. Može se pohvaliti zlatnim medaljama s Međimurje Opena i međunarodnog turnira u Maloj Subotici, a srebrne i brončane medalje osvajala je još na turnirima u Čakovcu, Varaždinu, Sisku te na državnom prvenstvu. Josip Francki Novak član je Hrvatskog saveza za obaranja ruku te iza sebe ima državni i europski naslov prvaka, dok na svjetskoj ljestvici zauzima visoko treće mjesto.

– Općina Pribislavec nastojat će poticati svoje izvanredne sportaše, a uz izdvajanja za sport pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan što postoje djeca s velikom predanošću sportu te mi je izuzetno drago da mogu ugostiti takve vrhunske sportaše. Zahvalan samo da svojim postignućima promoviraju sport, ali i našu Općinu – rekao je načelnik Matija Ladić.

Nastavite čitati

Međimurje

Pridružite se ovogodišnjoj hodnji uz Muru od Trata do Ceršaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svjetski dan močvarnih staništa (2. veljače) obilježava se tradicionalnom hodnjom uz rijeku Muru koja se održava od 2000. godine. Ovogodišnju „Hodnju uz rijeku Muru 2023.“ prati slogan „Vrijeme je za obnovu vlažnih staništa!“. Sudionici će ove nedjelje, 29. siječnja, pohoditi rijeku Muru u Sloveniji, na stazi od Trata do Ceršaka.

„Međimurska priroda“ – Javna ustanova za zaštitu prirode poziva sve zainteresirane da se pridruže ovogodišnjoj „Hodnji uz Muru“.

– Prijevoz je u vlastitoj organizaciji. Za nedjelju meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme. Odjeću i obuću potrebno je prilagoditi za boravak na otvorenom. Prijavite svoj dolazak e-porukom na [email protected] – poručuju iz „Međimurske prirode“.

Više o hodnji može se saznati na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje