Povežite se s nama

Međimurje

Mlade nade Gornjeg Međimurja pokazale svu raskoš znanja i talenta

Objavljeno:

- dana

GRAD FESTIVALA

Bogat program velike manifestacije Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri nastavljen je predstavljanjem najmlađih mještana Svetog Martina, ali i susjednih općina i gradova.

Naime, na rasporedu je bio umjetničko-glazbeni program, a mališani su dobili priliku svoje glazbeno umijeće pokazati na koncertu pod nazivom “Mlade nade našeg kraja”.
Kongresna dvorana hotela Golfer u Termama Sveti Martina bila je pretijesna da primi sve zainteresirane za ovaj, po mnogočemu, poseban glazbeni događaj.

Mladost i talent

Program je vodila Kristina Vožar, a nastupilo je više od pedeset mladih glazbenih talenata

U programu koji je vodila Kristina Vožar nastupilo je više od pedeset mladih glazbenih talenata.
– Posebni gosti večeri bilu su Matija Turk, magistar glazbe iz Žabnika, zaljubljenik u etno i jazz glazbu, i Dominik Padarić, već dobro poznati i etablirani solist zvonkog glasa. Ovim koncertom uspjeli smo na jednom mjestu povezati mladost i talent. To je nešto što moramo nastaviti njegovati. Veseli i što smo napravili poveznicu među susjednim mjestima, koja čine žilu kucavicu gornjomeđimurskog kraja – rekao je Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri.

Od samog početka programa u publici su se izmjenjivali blicevi fotoaparata i gromoglasni pljesak oduševljenih posjetitelja. Svim sudionicima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, a publika je više puta oduševljeno zapljeskala i pružila potporu mladim glazbenim talentima, ali i njihovim voditeljima Nikolini Horvat, Stanki Kutnjak, Nataši Bračko, Mateju Ščavničaru, Mariu Goričancu i Slavku Bregoviću.

Plodno tlo

– Program je pokazao da je ideja pala na plodno tlo, što se vidi iz broja sudionika, kao i publike u kongresnoj dvorani. No, mogućnosti i zainteresiranost mladih u budućnosti će pokazati hoće li takvih manifestacija biti još – zaključio je načelnik Crnčec.

U programu su osim mladih iz Svetog Martina na Muri nastupili i glazbenici iz Štrigove, Selnice i Murskog Središća. Cijeli program “Mlade nade našeg kraja” održan je u organizaciji Hrvatske kulturno-umjetničke udruge Sveti Martin uz potporu Turističke zajednice i Općine Sveti Martin na Muri.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju opet veliki skok: danas evidentirano 488 novih slučajeva COVID-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 752 uzorka, od čega je evidentirano 488 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 64,9% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 132 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1537. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 97.869 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 39 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpušteno je 5 pacijenata, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 22. siječnja 2022. godine cijepljenje bez najave će se održati u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću od 9 do 13.30.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje