Povežite se s nama

Međimurje

Mlade nade Gornjeg Međimurja pokazale svu raskoš znanja i talenta

Objavljeno:

- dana

GRAD FESTIVALA

Bogat program velike manifestacije Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri nastavljen je predstavljanjem najmlađih mještana Svetog Martina, ali i susjednih općina i gradova.

Naime, na rasporedu je bio umjetničko-glazbeni program, a mališani su dobili priliku svoje glazbeno umijeće pokazati na koncertu pod nazivom “Mlade nade našeg kraja”.
Kongresna dvorana hotela Golfer u Termama Sveti Martina bila je pretijesna da primi sve zainteresirane za ovaj, po mnogočemu, poseban glazbeni događaj.

Mladost i talent

Program je vodila Kristina Vožar, a nastupilo je više od pedeset mladih glazbenih talenata

U programu koji je vodila Kristina Vožar nastupilo je više od pedeset mladih glazbenih talenata.
– Posebni gosti večeri bilu su Matija Turk, magistar glazbe iz Žabnika, zaljubljenik u etno i jazz glazbu, i Dominik Padarić, već dobro poznati i etablirani solist zvonkog glasa. Ovim koncertom uspjeli smo na jednom mjestu povezati mladost i talent. To je nešto što moramo nastaviti njegovati. Veseli i što smo napravili poveznicu među susjednim mjestima, koja čine žilu kucavicu gornjomeđimurskog kraja – rekao je Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri.

Od samog početka programa u publici su se izmjenjivali blicevi fotoaparata i gromoglasni pljesak oduševljenih posjetitelja. Svim sudionicima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, a publika je više puta oduševljeno zapljeskala i pružila potporu mladim glazbenim talentima, ali i njihovim voditeljima Nikolini Horvat, Stanki Kutnjak, Nataši Bračko, Mateju Ščavničaru, Mariu Goričancu i Slavku Bregoviću.

Plodno tlo

– Program je pokazao da je ideja pala na plodno tlo, što se vidi iz broja sudionika, kao i publike u kongresnoj dvorani. No, mogućnosti i zainteresiranost mladih u budućnosti će pokazati hoće li takvih manifestacija biti još – zaključio je načelnik Crnčec.

U programu su osim mladih iz Svetog Martina na Muri nastupili i glazbenici iz Štrigove, Selnice i Murskog Središća. Cijeli program “Mlade nade našeg kraja” održan je u organizaciji Hrvatske kulturno-umjetničke udruge Sveti Martin uz potporu Turističke zajednice i Općine Sveti Martin na Muri.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje