Povežite se s nama

Život i društvo

Mladež HDZ-a vrtiću Bubamara donirala dva toplomjera

Objavljeno:

- dana

OPĆINA GORNJI KNEGINEC

Članovi Mladeži HDZ-a Općine Gornji Kneginec predali su u srijedu, 21. prosinca ravnateljici Dječjeg vrtića Bubamara vrijednu donaciju: toplomjera za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature.

Vrijednost darovanih toplomjera je 617 kuna, a kupljeni su financijskim sredstvima koja su donirali sami članovi Mladeži HDZ-a.
Kupljeni uređaji su bezkontaktni mjerači temperature, i to ROSSMAX HC700, za mjerenje temperature na sljepoočnici i čelu na principu telefotografije s veće udaljenosti i ROSSMAX HA500, infracrveni toplomjer za beskontaktno mjerenje temperature na čelu.

Potrebnu kvalitetu uređaja odabrao je član Mladeži HDZ-a Kristijan Škrlec koji se i poslovno bavi medicinskom dijagnostikom.
Ravnateljica dječjeg vrtića Mirjana Sekol zahvalila se mladima na donaciji, te ih pozvala na daljnju suradnju.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje