Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 26-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode, nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prisile prema službenoj osobi.

Naime, on 6. siječnja ove godine nije zaustavio svoje vozilo nakon što su mu policijski službenici dali svjetlosne znakove da se zaustavi, već je nastavio vožnju i vozilom udario u dva zaustavljena policijska vozila te ih oštetio, a je jedan policijski službenik pritom ozlijeđen. 

Također, osnovano se sumnja da je od svibnja 2015. godine u stanu i kući u okolici Varaždina, u prisutnosti svog sina omalovažavao, vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu te joj prijetio da će ju ubiti, a tijekom 2018. godine u više navrata prisiljavao ju na spolne odnose protiv njezine volje.

Državno odvjetništvo je odredilo mu je mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Komentari

Komentara