Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić koji je Audijem TT bježao policiji po cijeloj Varaždinskoj županiji ostao bez vozačke

Objavljeno:

- dana

FILMSKA POTJERA

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon ispitivanja uhićenog 21-godišnjaka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Mladić je 11. lipnja 2017. oko 3,20 sati upravljao Audijem TT državnom cestom iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Vozio je brzinom znatno većom od dopuštene, a prilikom nailaska vozila iz suprotnog smjera namjerno prelazio svojim vozilom preko središnje linije djelomično na lijevu stranu kolnika. Vozila radi izbjegavanja sudara bila su primorana smanjiti brzinu i pomicati se udesno izvan kolnika.

Kad ga je prestiglo i našlo se ispred njega službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika, mladić je naglo povećao brzinu i njegovim prednjim dijelom udario u stražnju  stranu policijskog vozila koje se od siline udarca zanijelo i zaustavilo na kolniku. Potom je izašao iz vozila i dao se u bijeg, ali su ga policijski službenici sustigli i spriječili njegovo daljnje pružanje aktivnog otpora.

Naložena mu je mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koja traje dok za to postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o mladiću iz Ladanja, koji je vozilo nedavno kupio, a radio je u inozemstvu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Optužnica mladiću (22) koji je pijan kod Ludbrega BMW-om usmrtio 41-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 19. lipnja u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje