Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić na autocesti kod V. Toplica naletio na automobil i spremio dvoje ljudi u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Nesreća

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. srpnja oko 12.20 sati na auto cesti kod Varaždinskih Toplica, ozlijeđene su dvije osobe.

Osobnim vozilom je lijevom prometnom trakom autoceste upravljao mladić starosti 21 godinu iz smjera čvora Varaždinske Toplice u smjeru Varaždina. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao u desno na desnu prometnu traku i prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 23-godišnjakinja. Ona je od udara izgubila kontrolu nad upravljačem i u zanošenju prešla udesno i desnim bočnim djelom vozila udarila u betonsku zaštitnu ogradu.

Vozilo se odbilo od betonske ograde u lijevo van kolnika na središnji fizički odvojak kolničkih traka i prednjim djelom udarilo u elastičnu dvostruku odbojnu ogradu. Vozačica je zadobila ozljede, kao i putnik u vozilu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane

Izvor: wikipedia
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje