Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić na autocesti kod V. Toplica naletio na automobil i spremio dvoje ljudi u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Nesreća

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. srpnja oko 12.20 sati na auto cesti kod Varaždinskih Toplica, ozlijeđene su dvije osobe.

Osobnim vozilom je lijevom prometnom trakom autoceste upravljao mladić starosti 21 godinu iz smjera čvora Varaždinske Toplice u smjeru Varaždina. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao u desno na desnu prometnu traku i prednjim djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 23-godišnjakinja. Ona je od udara izgubila kontrolu nad upravljačem i u zanošenju prešla udesno i desnim bočnim djelom vozila udarila u betonsku zaštitnu ogradu.

Vozilo se odbilo od betonske ograde u lijevo van kolnika na središnji fizički odvojak kolničkih traka i prednjim djelom udarilo u elastičnu dvostruku odbojnu ogradu. Vozačica je zadobila ozljede, kao i putnik u vozilu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane

Izvor: wikipedia
Foto: ilustracija

Crna kronika

Muškarac udario maloljetnika u glavu predmetom i teško ga ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 46-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, javila je PU međimurska.

Sumnja se kako je osumnjičeni u utorak, 26. siječnja, ove godine oko 11 sati i 20 minuta u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u dvorištu obiteljske kuće zbog ranijih nesuglasica podesnim predmetom u predjelu glave udario maloljetnika te ga pritom teško ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni maloljetnik prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen.

Protiv 46-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati