Povežite se s nama

Crna kronika

Mlatili teško pokretnu staricu u njezinom domu i nogom od stolca da dođu do novca

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. veljače, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 21 godinu i podnijelo prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora prema maloljetnom hrvatskom državljaninu starom 17-godina zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva i teške tjelesne ozljede.

Okrivljenom 21-godišnjaku i 17-godišnjaku stavlja se na teret da su u večernjim satima 2. listopada 2018. u Maloj Subotici, preskočili zaključanu dvorišnu ogradu obiteljske kuće i potiskivanjem otvorili zaključana ulazna vrata te ušli u unutrašnjost gdje su tražili novac koji nisu pronašli.

– Kad su u spavaćoj sobi zatekli 85-godišnju teško pokretnu vlasnicu koja je ležala u krevetu, tereti ih se da su joj zadali više udaraca rukama i nogama i drvenom nogom kuhinjske stolice po glavi i tijelu te joj nanijeli teške ozljede (krvarenje u moždanim ovojnicama i moždanim komorama i potres mozga) – objašnjava DORH.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor 21-godišnjaku i 17-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje