U subotu, 5. listopada, mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu predslavio je svetu misu i krstio dvoje djece: Iliju, šesto dijete u obitelji Marka i Ane Jerbić, te Vitu, drugo dijete u obitelji Marka i Ivane Bašić.

Na početku slavlja pozdravnu riječ okupljenima uputio je domaći župnik vlč. Josip Đurin, a u slavlju je sudjelovao i nekadašnji župnik, preč. Mijo Horvat, objavila je Varaždinska biskupija. Uvodeći zajednicu u euharistijsko slavlje, biskup Mrzljak je podsjetio kako je krštenje sakrament koji traje čitav život te kako čitav život nosimo znak Božjeg djeteta i s njime putujemo ovom zemljom. Potom je uslijedio obred primanja.

U svojoj homiliji biskup se osvrnuo na navješteni odlomak iz Evanđelja po Mateju koji progovara o Isusovim posljednjim riječima svojim učenicima nakon uskrsnuća.

Nakon homilije uslijedio je sam obred krštenja i euharistijska služba. Na kraju slavlja biskup je čestitao roditeljima i obiteljima novokrštenikâ i zazvao na novokrštenike i sve okupljene božji blagoslov.

Komentari

Komentara