Povežite se s nama

Crna kronika

Motociklisti za vikend ozlijeđeni u prometnim nesrećama u Varaždinu i Nedeljancu

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska je javila o dvije prometne s ozlijeđenim motoristima.

U subotu, 11. lipnja, oko 18.45 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 54-godišnji slovenski državljanin.

On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0.85 g/kg Podravskom ulicom iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina. U jednom je trenutku započeo pretjecanje osobnog vozila ispred sebe, na dijelu kolnika na kojem je uzdužna neisprekidana crta, pri čemu je prednjim dijelom vozila udario u osobno vozilo kojim je ispred pretjecanog vozila u istom smjeru upravljao 52-godišnjak, a u trenutku nesreće je skretao ulijevo na prilaznu cestu. Vozač motocikla je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U nedjelju, 12. lipnja, oko 22 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.87 g/kg, uključujući se iz dvorišta u promet Varaždinske ulice.

Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udario u desni bočni dio motocikla kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Cargovca upravljao 29-godišnjak. Vozač motocikla je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje