Povežite se s nama

Život i društvo

Müller igračkama razveselio mališane iz varaždinske i međimurske udruge

Objavljeno:

- dana

– Veliko hvala Mülleru, naši članovi bit će silno obradovani svim ovim darovima – poručili su predstavnici Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“ iz Varaždina i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

Dijana Petek, dopredsjednica Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“ i Marko Vrus, voditelj organiziranog stanovanja u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije u četvrtak, 28. prosinca, primili su vrijednu donaciju trgovine Müller u sklopu shopping centra SUPERNOVA.

Müller rado pomaže

U ime Centra na primopredaji donacije bila je upraviteljica trgovačkih objekata SUPERNOVA Varaždin i Koprivnica Patricija Tkalčec, mag. kroat. i mag. german., dok je vrijedne poklone predstavnicima udruga ispred Müllera predao Miroslav Plantak, regionalni voditelj prodaje.
– Doista nam je drago da možemo sudjelovati u ovakvim akcijama u ovo blagdansko vrijeme. Veselimo se što smo igračkama i školskim priborom razveselili štićenike dviju udruga iz Varaždinske i Međimurske županije – rekao je Plantak i dodao da svaki puta kad je u prilici, Müller rado sudjeluje u humanitarnim projektima i pomaže potrebitima.
Članovi Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“ su djeca s teškoćama u razvoju (cerebralna paraliza, mentalna retardacija, Downov i Westov sindrom, ADHD i višestruki poremećaji).

Udruga je osnovana je prije deset godina na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju iz razloga što u Varaždinskoj županiji ne mogu dobiti sve pomoći koje su im potrebne. Cilj Udruge je djeci i mladima pružiti druženje i igru kako bi kroz motivirajuće okruženje stekla nova znanja i vještine, samopouzdanje, izgradila pozitivne osobine i pomogli im u učenju. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije postoji punih 66 godina.

Udruga ima organiziran poludnevni boravak koji se održava svakodnevno, a od 2006. godine u okviru svojeg djelovanja ima i program organiziranog stanovanja. U sklopu udruge provode se kreativne, sportske, folklorno-dramske i radne radionice, a održavaju se i radionice samostalnog življenja te samozastupljanja. Cilj je kroz radionice razviti socijalne i radne vještine te poboljšati kvalitetu života štićenika udruge.

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje