Povežite se s nama

U fokusu

Ukida se PU varaždinska: hoće li u Varaždinu biti sjedište policije za čak sedam županija?

Objavljeno:

- dana

PRIJEDLOG MUP-a

Bude li usvojen prijedlog čelnih ljudi Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska uprava varaždinska više ne bi postojala.

Umjesto toga, bila bi dio buduće regionalne policijske uprave koja bi obuhvaćala čak sedam županija, uz Varaždinsku, još i Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju.

Objavljeno je to na internetskim stranicama MUP-a, na kojima su predstavili prijedlog teritorijalna i unutarnje reorganizacije. Umjesto 20 policijskih uprava, djelovale bi četiri regionalne policijske uprave i Policijska uprava Zagreb.

Gdje će biti sjedište?

Zasad nije poznato gdje bi bilo sjedište buduće policijske uprave i bi li ona bila upravo u Varaždinu.

– U Hrvatskoj se realizira projekt regionalnih policijskih uprava i vrlo je izvjesno da će upravo varaždinska uprava biti policijska prijestolnica regije Sjever – izjavio je načelnik PU varaždinske Darko Jurčec još 2014. godine, kada je u državi na vlasti bila koalicija SDP-a i HNS-a.

<< Jurčec: PU varaždinska bit će prijestolnica regije Sjever

Prema prijedlogu MUP-a, na čijem je čelu sada Mostovac Vlaho Orepić, regionalna policijska uprava – kojoj bi pripala varaždinska PU – obuhvaćala bi daleko šire područje, no nije nerealno očekivati da sjedište bude upravo u Varaždinu.

I dok u Varaždinskoj županiji reakcija na prijedlog MUP-a zasad nema, u Međimurskoj županiji bi se o tome trebalo raspravljati na sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Zatražio je to Međimurski demokratski savez, iz kojeg ističu da bi PU međimurska postala Policijska postaja Čakovec. Za njih je neprihvatljivo da Međimurje kao županija-regija izgubi sjedište policijske uprave.

Izvor:
Foto: Arhiva RT / MUP

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!