Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće i Centar za kulturu „Rudar“ u subotu su domaćini Predsmotre „Međimurske popevke“

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće je ove subote, 18. ožujka, domaćin Predsmotre „Međimurske popevke“. Predsmotra će biti održana u Centru za kulturu „Rudar“ s početkom u 17 sati uz besplatni ulaz za sve posjetitelje.

Domaćin ovogodišnje Predsmotre „Međimurske popevke“ je KUD „Mura“ Mursko Središće, a u organizaciji sudjeluju Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, Hrvatski sabor kulture, Međimurska županija i Služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) Hrvatskog društva skladatelja (HDS). Nastupit će 14 kulturno umjetničkih društava, udruga i solista.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje