Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće i ove godine brojnim aktivnostima obilježava „Move week“ – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

U Murskom Središću je ove godine organiziran bogati program u sklopu Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move week 2019“. Različite aktivnost bit će organizirane na koliko lokacija u gradu od 27. svibnja do 2. lipnja.

U nastavku donosimo pregled aktivnosti u koje se mogu uključiti svi građani.

Ponedjeljak – 27. svibnja

„Zajedno smo jači – rekreativne igre djece vrtićke  i predškolske dobi sa roditeljima“: šetnica – prostor kod skele, 17-19 sati

„Pretrčimo 300 stepenica na šetnici Mursko Središće uz Muru“: start ispred Mjerne stanice kod Osnovne škole Mursko Središće, 18 sati

„Uživajmo uz zumbu“: šetnica – prostor parkirališta, 18.30 sati

Utorak, 28. svibnja

Razni programi vježbanja: sportska dvorana Mursko Središće, 18-20 sati

Srijeda, 29. svibnja

„Pokrenimo se trčanjem, stepom, pound fitnessom…“: sportski tereni i dvorana OŠ Mursko Središće, 11-13.30 sati

Kružni treninzi: šetnica, 17 sati

Četvrtak, 30. svibnja

„Pokrenimo se trčanjem, stepom, pound fitnessom…“: sportski tereni i dvorana OŠ Mursko Središće, 7.30-10.30 sati

Biciklijada: start ispred ureda Turističke zajednice, 15.30 sati

Petak, 31. svibnja

„Vježbajmo u zlatnim godinama“: prostor ispred Turističke zajednice Mursko Središće i  šetnica, 9-11 sati

Subota, 01. lipnja

„Planinarenje – osvojimo Ivanščicu“: polazak s autobusnog kolodvora u Murskom Središću u 7 sati

Svi sudionici bilo kojeg programa dobivaju kupon Lifeclass Terme Sveti Martin, odnosno ulaznice za kupanje za dvije osobe. Organizatori „Move weeka 2019“ su USR „Sport za sve“, Grad Mursko Središće i gradska Turistička zajednica.

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO Debitantski videospot kotoripske country grupe Veni Vidi Whiskey “Born to be Free”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kotoriba je kotao u kojem su se smiješali maštoviti sastojci od kojih se prošle godine rodio novi hrvatski bend s prepoznatljivim zvukom!

Nositelji su pamtljiva imena Veni Vidi Whiskey, a sviraju ono što vole i dolazi im prirodno – country. Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot „Born to be free“.

Od tambure do viskija

– Priča je započela tako da su tri četvrtine benda svirale tamburice u KUD-u Kotoriba. U želji za kvalitetnijim druženjem počeli smo svirati između ili nakon proba. Radilo se pretežno o obradama pjesama kojima smo mogli upotpuniti bajkerske fešte. Počeli smo se fokusirati na strane pjesme i shvatili da nam to svima odgovara, osobito stvari kao što su one Johnnyja Casha i Willieja Nelsona.
Moramo priznati da nam to što smo akustični olakšava puno toga: kako ne trebamo ozvučenja, jako smo mobilni, tako da elektrifikacija nije u planu (smijeh) Reakcije na naš prvi spot su odlične, komentari su jako pozitivni i to nam daje dodatan vjetar u leđa – kaže „viskijevac“ Renato Mikulan.

Grupa je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Spona Music iz Zagreba, a njihov će nastupni autorski singl otvoriti Sponinu EP kompilaciju „Country of Origin: Croatia“, koja uskoro izlazi.

– Čini nam se da je ime originalno, prepoznatljivo i da dobro opisuje duh countryja i naše glazbe (smijeh) Viski i country, naime, neraskidivo su vezani – objašnjava kontrabasist Krunoslav Siladi. Dodaje da i dalje sviraju covere, no da su trenutačno orijentirani na autorske skladbe.

Sloboda i prihvaćenost

– Svi surađujemo u procesu stvaranja, što nam je, na kraju krajeva, i cilj. Pjesma „Born to be free“ nastala je na temeljima ideje slobode, što je velika motoristička strast koja nam je svima važna. Uz kadrove u kojima je prikazan „život na motoru“, spot je orijentiran i na putovanje koje od samoće vodi do prihvaćanja – kažu iz benda.

Singl je snimljen u studiju Benjamina Fabića, koji je u ruke za ovu prigodu uzeo i bubnjarske palice. Spot je sniman na nekoliko lokacija – na farmi konja „Muškatljin“, u garaži jednoga od članova benda te u prostorijama clubhousea Moto kluba “Rolling Fish”. Za ideju, režiju, montažu i rukovanje kamerom zaslužan je Denis Radmanić iz „Cutt Productiona“ uz pomoć kolege Matije Režeka (također „Cutt Production“), Marka Habuša i Lore Piškurić. Zahvalni su i Damiru Markaču koji im je pomogao s rasvjetom, a više puta i s ozvučavanjem, kao i glumcima u spotu: Karlu Žgancu, Gabrijelu Dolencu, Zvonku Habušu, Vinku Dolencu i Aleksandru Patafti.

– Hvala svima koji su nam pomogli u stvaranju ove lijepe priče, a ostalima želimo da uživaju u pjesmi i spotu! – poručuju „viskijevci“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!