Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac iz okolice Ivanca pet godina plaćao alimentaciju, a dijete uopće nije bilo njegovo

Objavljeno:

- dana

Sudski spor

Muškarac iz okolice Ivanca koji je pet godina plaćao 750 kuna za uzdržavanje djeteta za koje je mislio da je njegovo dobit će natrag sav uplaćeni novac nakon što je analizom DNK utvrđeno da on nije biološki otac, piše Večernji.

Općinski sud u Varaždinu presudio je da mu bivša partnerica i njezin sedmogodišnji maloljetni sin iz jednog sela pokraj Ivanca u Varaždinskoj županiji moraju u roku od 15 dana isplatiti 52.500 kuna, zajedno sa zateznim kamatama, te solidarno pokriti troškove parnice u iznosu od 3375 kuna.

Muškarac je podnio tužbu protiv bivše partnerice i djeteta nakon što je u rujnu prošle godine pravomoćno utvrđeno da nije biološki otac. Nakon djetetova rođenja, smatrajući se ocem jer je bio u vezi s tuženom, priznao je očinstvo i nakon prekida veze plaćao 750 kuna mjesečno za uzdržavanje.

Radio je na terenu i preko trajnog naloga redovito uplaćivao novac od 2009. do kraja 2014. godine. No, kad je lani analizom DNK utvrđeno da on zapravo nije dječakov otac, odlučio je zatražiti povrat novca tužbom podignutom na Općinskom sudu u Varaždinu, stalnoj službi u Ivancu.

Smatra da je bivša partnerica morala znati da je bez ikakve osnove primala novac za uzdržavanje. Ona je priznala njegov tužbeni zahtjev, no navela je da mu ne može vratiti novac jer je samohrana majka dvoje maloljetne djece, a sve troje žive od 2600 kuna mjesečnih prihoda.

U presudi se obrazlaže da prema Zakonu o obveznim odnosima dio imovine koja na bilo koji način prijeđe drugoj osobi, a da taj prijelaz nema osnove u pravnom postupku, odluci suda ili druge nadležne vlasti, stjecatelj mora vratiti, a ako to nije moguće, dužan je nadoknaditi primljenu vrijednost.

Izvor: Večernji.hr

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje