Povežite se s nama

Crna kronika

Na Božić kod Ivanca gorio čovjek, a policija mu još našla i oružje

hitna pomoć

Objavljeno:

- dana

U utorak, 25. prosinca oko 11.30 sati u Prigorcu, izbio je požar u prostoru spavaće sobe u kući kojom se koristi 41-godišnjak, javlja PU varaždinska.

Požar je izbio u prostoru spavaće sobe uslijed zapaljenja para zapaljive tekućine karakteristikama nalik na benzin prilikom loženja vatre u peći. Tom prilikom je vatra zahvatila dijelove tijela 41-godišnjaka, te se požar proširio na krevet, ormar, frižider i druge predmete.

Požar su ugasili vatrogasci DVD Ivanec, a ozlijeđenom muškarcu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Visina materijalne štete se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Prilikom očevida u prostoru kuće je pronađen jedan protuavionski metak kalibra 20 mm, kojeg su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli. Zbog nedozvoljenog držanja oružja protiv 41-godišnjaka će se podnijeti odgovarajuća pismena.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje