Povežite se s nama

Sport

Na Humanitarnu utrku grada anđela već se prijavilo 430 trkača

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnim centrom Active Vita te pokroviteljstvom Grada Varaždina i ove godine organizira Humanitarnu utrku grada anđela.

Ovogodišnje, 4. izdanje, održat će se 13. svibnja u 11 sati sa startom na Kapucinskom trgu u Varaždinu, dok dječja utrka starta u 10.30 sati.

Budući da je za glavnu utrku već sada prijavljeno 430 trkača, a za dječju čak 50 mališana, organizatori pozivaju sve zainteresirane da požure sa svojim prijavama. Naime, za prvih 100 sudionika dječje utrke osigurani su startni broj, unikatna finišerska medalja, kao i poklon sponzora, dok prvih 500 sudionika glavne utrke, koji uplate startninu, dobivaju startni paket koji uključuje startni broj s čipom, elektronsko mjerenje vremena, bočicu vode s logom utrke, unikatnu finišersku medalju, poklon sponzora, okrjepu po dolasku na cilj te pratnju vozila hitne pomoći.

Minimalan iznos startnine iznosi 10 eura za glavnu utrku te 5 eura za dječju, a prikupljena sredstva namijenjena su Zakladi Vita – za pomoć djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

– Budite i vi dijelom „grada anđela“ i otrčite za one kojima je pomoć najpotrebnija – djecu koja se bore s teškim bolestima – poručuju organizatori.

Startninu je moguće uplatiti preko računa IBAN: HR3523600001502907846 otvorenom u Zagrebačkoj banci ili pak na dan utrke. Ako na dan utrke prvih 500 startnina bude rasprodano, ostali sudionici dobivaju samo startni broj sa čipom.

Nakon utrke i simboličnog proglašenja pobjednika u ženskoj i muškoj konkurenciji, organizatori su pripremili i zabavni dio programa gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti DJ Jasmin Barbir.

Inače, idejni začetnik Humanitarne utrke grada anđela je Damir Habijan, a utrka će se ove godine održati četvrti puta u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita te uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i podršku sponzora.

Sport

U  petak u Novom Marofu 20. po redu Olimpijada dječjih vrtića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga Novi Marof u suradnji s Dječjim vrtićem Novi Marof i ove godine organizira 20. po redu Olimpijadu dječjih vrtića.

Sportska natjecanja i promicanje duha olimpizmi održat će se u petak, 24. svibnja na igralištu NK Novi Marof s početkom u 16,00 sati. Pored mališana Dječjeg vrtića Novi Marof, svoje sudjelovanje na olimpijadi potvrdili su Dječji vrtić „ Bambi“ Novi Marof, Dječji vrtić „Sretna djeca“ Novi Marof, Dječji Vrtić „Tratinčica“ Varaždinske Toplice, Dječji vrtić „Vlakić“ iz Martijanca, Dječji vrtić „Potočić“ iz Jalžabeta, Dječji vrtić „Leptirić“ iz Ljubeščice, Dječji vrtić Pčelica iz Bisaga i Dječji vrtić Gumbek iz Beletinca.

Polaznici vrtića i sudionici olimpijade natjecat će se u trčanju na 60 metara, trčanju štafete  4 x 20 metara, skoku u dalj, bacanju loptice i nogometu. U sportskom natjecanju sudjelovat će i odgojiteljice iz svih vrtića u disciplini koju će odrediti Dječji vrtić Novi Marof. 

Za najbolje pojedince i ekipe osigurane su  medalje, pehari i plakete. Pored Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice športskih udruga Novi Marof i grada Novog Marof glavni pokrovitelji ove hvalevrijedne sportske priredbe su novomarofske tvrtke  Knauf insulation d.o.o. i Comet d.o.o.

Nastavite čitati

Sport

Sandro Meštrić na širem popisu izbornika Sigurdssona za Olimpijske igre

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu, od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Na izbornikovom popisu nalazi se 20 igrača, a na popisu je bivši vratar Varaždina 1930, trenutno vratar poljskog Kielcea Sandro Meštrić.

Reprezentacija će se okupiti 25. lipnja u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga u kojem će se obaviti prva faza priprema. U sklopu tog dijela priprema, bit će odigran i prijateljski susret s Egiptom, 7. srpnja u Varaždinu.

Nakon toga, reprezentacija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja. Drugi dio priprema odradit će u Opatiji od 11. do 24. srpnja. Pri tome će reprezentacija odigrati još jedan pripremni susret i to protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske, u Chartresu 17. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje