Povežite se s nama

Život i društvo

Na Kupu Gornjeg Kućana očekuje se dolazak preko 60-ak vatrogasnih ekipa

Objavljeno:

- dana

Ove će se godine održati 19. Kup Gornjeg Kućana u vatrogasnom natjecanju, a očekuje se dolazak čak šezdesetak vatrogasnih ekipa.

Natjecanje će se održati 7. srpnja u 13 sati na nogometnom igralištu NK Udarnik 32, a provodit će se prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice i izmjenama i dopunama pravilnika bez štafetne utrke, u šest kategorija: žene i muški (bez obzira na starosnu dob), ženska i muška mladež (od dvanaest do šesnaest godina), djevojčice i dječaci (od šest do dvanaest godina).

Vatrogasni kup Gornjeg Kućana ujedno je i 2. kolo kupa vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak.

Svečano zatvaranje i proglašenje rezultata za sve ekipe bit će najkasnije jedan sat vremena nakon završetka natjecanja u pojedinim kategorijama.

Kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna. Svaka ekipa djece i mladeži dobiva medalju, a za prva tri mjesta osigurani su  pehari. Odrasle ekipe dobivaju medalje za prva tri mjesta u pojedinoj kategoriji te pehare.

Nakon regularnog dijela natjecanja slijedi “Super kup” gdje se natječe osam ekipa s najboljim vremenima.

Nakon završetka službenog dijela natjecanja sve posjetitelje i natjecatelje očekuje velika fešta uz TS “UČITELJI”. Uz to, Hrvatska nogometna reprezentacija igra četvrtfinale svjetskog nogometnog prvenstva protiv reprezentacije Rusije pa će biti postavljen veliki video zid.

Život i društvo

Crveni križ Varaždin organizira besplatan prijevoz za starije od 65 godina na području Varaždina i njegovog prstena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do kraja 2024. godine provodi projekt “Pelamo se? 3”.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica).

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina. Usluga nije namijenjena osobama koje si same mogu osigurati plaćanje navedene usluge (npr. taxi prijevoz).

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sa 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očekuje se pad cijene goriva idućeg tjedna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada bi idućeg tjedna trebala objaviti nove cijene goriva.

Kako RTL neslužbeno doznaje očekuje se pad cijena za sve vrste goriva.

Eurosuper će od utorka, 18. lipnja, stajati 1,43 (smanjenje od 0,04 EUR/l), eurodizel 1,36 (smanjenje od 0,02 EUR/l), a plavi dizel 0,82 (smanjenje od 0,02 EUR/l).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje