Povežite se s nama

Život i društvo

Na Kupu Nove Vesi vatrogasci se natječu koristeći zaprežnu špricu iz 1870. godine

Objavljeno:

- dana

Bogat program povodom Dana Općine Petrijanec završio je 11. vatrogasnim natjecanjem „Kup Nove Vesi“ sa zaprežnim špricama, koje se održalo 8. srpnja u Novoj Vesi Petrijanečkoj.

U atraktivnom natjecanju starom zaprežnom špricom iz 1870. godine. koju je vatrogascima darovao grof Bombelles, sudjelovalo je deset ekipa, sedam muških i tri ženske.

Prije glavnog natjecanja održano je i natjecanje vatrogasnog podmlatka gdje je također nastupilo sedam ekipa dječaka i tri ekipe djevojčica.

U muškoj kategoriji najbolji su bili vatrogasci iz DVD-a Gojanec, drugo mjesto osvojio je DVD Nova Ves a treće DVD Petrijanec. Kod žena prvo mjesto osvojile su domaće vatrogaskinje iz DVD-a Nova Ves, drugo mjesto osvojio je DVD Kuršanec, a treće DVD Maruševec.

U kategoriji vatrogasnog podmlatka-muški prvi su bili dječaci iz DVD-a Maruševec, drugi DVD Nova Ves, a treće mjesto osvojio je DVD Ladanje Donje. Kod djevojčica prve su bile one iz DVD-a Tužno, drugo mjesto pripalo je DVD-u Ladanje Donje, a treće DVD-u Maruševec.

Pehare i medalje najboljima uručili su načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Nataša Šincek.

Ovakav tip natjecanja spoj je povijesti i budućnosti vatrogastva te uz brojne natjecatelje uvijek privuče i velik broj posjetitelja.

Rezultati podmladak “Ž”: 1. Tužno, 2. Ladanje Donje i 3. Maruševec

Pomladak “M”: 1. Maruševec, 2. Nova Ves, 3. Ladanje Donje, 4. Svibovec 1, Svibovec 2, 5. Kuršanec

Mješovita ekipa:
Rezultati “Ž”: 1. Nova Ves, 2. Kuršanec, 3. Maruševec

Rezultati “M”: 1. Gojanec, 2. Nova Ves, 3. Peterijanec, 4. Sveta Marija, 5. Kuršanec, 6. Maruševec i 7. Ladanje Donje

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje