Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na otvaranju Ljeta na Stančiću dobro će vas nasmijati Marina Orsag

Objavljeno:

- dana

Na jednom od najljepših trgova u Varaždinu u petak, 19. lipnja, počinje manifestacija Ljeto na Stančiću.

Očekuje nas večer smijeha uz poznatu i više puta nagrađivanu komičarku Marinu Orsag te još jednu luđu komičarku Martinu Ipšu iz Slovenije, inače rođenu Varaždinku koja jedva čeka da svoje Varaždince nasmije do besvijesti.

– Uglavnom, nemojte previše razmišljati, dođite ranije, zauzmite svoja mjesta na jednoj od četiri predivne terase, naručite svoje omiljeno piće, a mi ćemo se potruditi da osmijeh ne skidate sa lica – ističe Martina Pakšec iz agencije PR Lady koja ponovno organizira dobro uhodanu manifestaciju.

Zabava & Stil

VIDEO Varaždinski gitarist Hrvoje Šenjug s bendom izdao prvi singl „Zumba Jam“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Bojan Gatalica

Varaždinci Hrvoje Šenjug i Jura Herceg te Zagrepčanin Renato Palatinuš osnovali su novi autorski bend pod nazivom „Hrvoje Šenjug & The Bypassers“.

Bend je izbacio prvi singl „Zumba Jam“ u izdanju Croatia Recordsa, a riječ je o pjesmi koja ujedno služi kao najava za nadolazeći autorski album varaždinskog gitarista Hrvoja Šenjuga, koji će izaći 23. lipnja 2023.

Pjesma i videospot, koji je nedavno imao premijeru na CMC televiziji, dostupni su na kraju članka.

O bendu

„Hrvoje Šenjug & The Bypassers“ instrumentalni je trio osnovan 2022. godine s ciljem sviranja vlastite autorske glazbe uz primjesu različitih stilskih utjecaja (rock, jazz i klasična glazba). Autor glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente, a to im otvara široku paletu različitih zvukovnih mogućnosti.
23.6.2023. godine objavit će prvi autorski album pod nazivom The Cycle Continues u izdanju Croatia Recordsa.

Hrvoje Šenjug (1992. Varaždin) u svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih istaknutih glazbenika. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude). Nakon završenog studija surađivao je s mnoštvo različitih sastava i glazbenika, a neki od njih su: nuSynergetic Orchestra, Fran Vasilić, Scifidelity Orchestra, Jelena Žnidarić Zsa Zsa, Behave Community i Dixieland band Čakovec. Trenutno predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Jura Herceg (1990. Varaždin) počinje svirati kontrabas 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu, a profesor mu je Dragutin Pleše. Upisuje studij kontrabasa 2010. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi redovnog profesora Marija Ivelje te ga završava 2015. godine. Kao vanjski suradnik surađivao je sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim baroknim ansamblom. Član je Simfonijskog orkestra Lihtenštajn, Ensemble Esperanza, a u razdoblju od 2016. do 2020. bio je vođa dionice kontrabasa u Riječkom simfonijskom orkestru HNK Ivan pl. Zajc. Tijekom karijere svirao je u renomiranim koncertnim dvoranama poput Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall i Kennedy Center.

Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla nastupao je u više europskih država. Od njih ističe Internationale Schlagzeugwoche Stuttgart pod vodstvom istaknutih udaraljkaša Marte Klimasare te Klausa Drehera, Festival de Música Contemporánea de Tenerife u gradu Santa Cruz de Tenerife te International Percussion Music Radio Festival u Bukureštu pod vodstvom Alexandra Anastasia. U sklopu IPEW festivala u Bjelovaru te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se kod mnogih inozemnih i domaćih izvođača poput Ludwiga Alberta, Neya Rosaura, Marka Forda, Reinera Seegersa, Maraca2, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova te mnogih drugih. Godine 2012. nastupio je na IPEW festivalu kao član Bing Bang ansambla uz Andy Narella, a 2013. na istom festivalu, kao dio međunarodnog ansambla studenata iz J. Koreje, Japana, Sjedinjenih Američkih Država te Hrvatske izveo je djelo Marka Forda, koji je ujedno i ravnao izvedbom. Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Traje “Antunovo v Marofu”, a za vikend nastupa Jacques Houdek, The Frajle i Kavaliri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof 13. lipnja slavi svoj dan, a tim je povodom od 26. svibnja pa sve do 30. lipnja organizirano “Antunovo v Marofu”, manifestacija koja obuhvaća bogat program za sve uzraste.

Bogat program održat će se dolazećeg vikenda.

Tijekom “Antunova v Marofu” svoje će koncerte održati The Frajle (petak, 9. lipnja), Jacques Houdek (subota, 10. lipnja) i Kavaliri (nedjelja, 11. lipnja).

Osim toga, posjetitelje očekuju razne radionice, popularni sastanak u traperu, izložba oldtimer automobila, finale županijskog kupa u nogometu, vatrogasno natjecanje, jubilarni 20. Međunarodni folklorni festival te predstave za djecu.

Cijeli program povodom Dana Grada Novog Marofa donosimo u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje