Povežite se s nama

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Kod Podevčeva vozio moped s 2.03 promila, izazvao nesreću pa sletio s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 24. lipnja oko 15.45 sati na županijskoj cesti kod Podevčeva, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 42 godine upravljao je mopedom pod utjecajem alkohola od 2.03 promila, krećući se iz smjera Remetinca, izvijestila je PU varaždinska.

U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotni prometni trak, zbog čega je 49-godišnja vozačica osobnog vozila koja se kretala iz suprotnog smjera, u cilju izbjegavanja direktnog sudara s mopedom, skrenula ulijevo na suprotni prometni trak. Pritom se 42-godišnjak ponovno vratio u svoj prometni trak, pri čemu je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio mopeda. Uslijed udara 42-godišnjak je s mopedom sletio u desno van kolnika, pri čemu je ozlijeđen.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Usred bijela dana dvojac u Varaždinu okrao ženu na ulici: gurnuli su je s bicikla i uzeli novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 24. lipnja oko 13.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca drsko su okrala 44-godišnju ženu, javili su danas iz PU varaždinske.

Kako je utvrđeno, ona je upravljala biciklom, pri čemu je jedan od nepoznatih muškaraca također na biciklu, istu gurnuo nadlakticom, uslijed čega je pala na tlo. Pritom je s bicikla pala i njezina torba s novčanikom.

U tom je trenutku drugi muškarac uzeo novčanik i iz njega uzeo i otuđio iznos od nekoliko stotina eura. Nakon toga je odbacio novčanik te su se obojica počinitelja udaljila biciklima s mjesta događaja. 

Prilikom zaprimanja kaznene prijave, prijaviteljici je ponuđena liječnička pomoć, ali je istu odbila.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje