Povežite se s nama

Sport

Na rasporedu polufinala 5. Zimskog prvenstva Varaždina

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Kompletirano je i četvrtfinale 35. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, u obje konkurencije, seniorskoj i veteranskoj. U četvrtzavršnici nije nedostajalo iznenađenja.

 

 

U tome su prednjačili međimurski malonogometaši, naime i Svježa jaja Vuk iz Čehovca u glavnom turniru i Auto Grandi kod veterana uvjerljivo su izbacili svoje – na papiru – bar malo favorizirane protivnike. Svježa jaja Vuk za iznenađenje su se pobrinula već u prvoj utakmici četvrtfinalnog dana i tako na najbolji mogući način otvorila u pravilu najzanimljiviji dan svakog malonogometnog turnira. Protiv Caffe bara Dobar dan iz Velike Gorice, s bivšim vratarom Varteksa a sada jesenskog prvaka Druge HNL Gorice Miroslavom Koprićom, s bivšim igračom Intera, Zagreba i Međimurja Jančetićom, nekadašnjim juniorom Dinama Abranovićom i ostalim više-manje poznatim imenima, Svježa jaja Vuk su još jednom pokazala iznimnu kvalitetu kolektiva, ali i individualno majstorstvo Ivana Antoleka. Antolek je doveo Međimurce u vodstvo efektnim pogotkom, onda asistirao Jariću za 2:0 vodstvo, potom je i Admir Vuk zabio za velikih 3:0, Velikogoričani su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz, Jančetić je zabio za konačnih 3:1.

 

Kneginečka hiža & Kain-Šestak Junajted na žalost brojne publike nije bila nimalo dostojan protivnik Big Bang Teamu u drugom četvrtfinalu. Unutarnje trzavice u ekipi u potpuno krivom trenutku, u kojoj su pojedinci umislili da su (pre)velike zvijezde pa im ne treba iskustvo jednog Nikice Škerbića koji iza sebe ima na desetke ovakvih turnira i osvojenih titula, zbog čega za Kneginečku hižu nije u najvažnijoj turnirskoj utakmici istrčao niti sjajni Saša Hojski, na kraju su – skupo plaćene. Big Bang je praktički bez otpora upisao visoku pobjedu, nakon samo 12 minuta bilo je 3:0 za Zagrepčane, na kraju visokih 7:1 za sjajne Gašija, Ćibarića, Dodića, Mikulića, Karamatića, Bartolucija, Švigira i društvo.

 

U trećem četvrtfinalu seniora sraz Transporta Horvatić iz Ljubeščice i krapinskog ASO Ponosa. Ljubeščani u četvrtfinalu još jači, nakon Morine i vratara Puškadije doveli su još jednog vratara – Luketina te sjajnog Kubovića, koji je s dva pogotka i riješio četvrtfinale. Za ASO Ponos je zaigrao i junak Kutije šibica Ivan Kovačec, međutim ovog su puta krapinski malonogometaši ipak ostali „prekratki“, Transporti Horvatić izborili su se za veliki dvoboj s finalistom Kutije šibica Big Bang Teamom u varaždinskom polufinalu u petak.

 

A protiv Svježih jaja Vuk će u drugom, zapravo po rasporedu prvom polufinalu, u petak zaigrati varaždinski Automobil Lončar. „Automobilisti“ su i drugu godinu zaredom u polufinalu, izborili su ga ozbiljnom i taktički izuzetno zrelom izvedbom protiv vrlo, vrlo dobrog Marin Prometa iz Zagreba. Zoran Lukavečki s dva je pogotka u prvom poluvremenu načeo Zagrepčane, a u završnici utakmice, kad su crveni izvukli vratara, rizik su naplatili laganim golovima Piskać i Ribić za na kraju čak i preuvjerljivih 4:0.  

 

Odigrana su i dva preostala veteranska četvrtfinala. U prvom je međimurski Auto Grandi neočekivano uvjerljivo, čak 6:0, svladao odlični slovenski sastav Avto Grosuplje. Momčad koja se protekle dvije godine kitila „zlatom i srebrom“ u onoj jačoj, seniorskoj konkurenciji, jednostavno nije bila prava na ovogodišnjem Pan kupu, i Jolič i Rusmir i Mitraković bili su daleko od svojih prepoznatljivih izdanja, baš kao ni proslavljeni vratar Marko Pungartnik ništa nije uspijevao obraniti. Auto Grandi je u poluzavršnici, s tri gola Debeleca, dva Jakirovića i pogotkom Vincetića, bit će to sjajno polufinale protiv ludbreškog Horvat Productiona.

 

Drugi pak će veteranski polufinalni par biti Krovišta Bosilj & CB Star’s iz Ladanja i – varaždinski CB Bilikum. Bilikumci su protiv IPA-e Zagreb, s Vinceljom, Kunštekom, Jelečom, Nimcem i ostalima slavili s minimalnih 1:0, spretno-sretni strijelac bio je Mario Medenjak, još u 11. minuti utakmice. Zagrepčani su doduše u zadnjoj minuti utakmice tražili kazneni udarac zbog (navodnog) igranja rukom, no razloge ispadanja ipak prije svega treba tražiti u propuštenim prilikama prije toga, dakako i u sjajnoj obrani Gavranovića, Tota, Žganeca, Hajsoka, Đorđevića i ostalih, na čelu s odličnim vratarom Posavcom.

 

Polufinale u petak bit će bez dvojbe – sjajno!

 

Rezultati četvrtfinala:

 

REZULTATI UTAKMICA – UTORAK, 06.01.2015.

CB DOBAR DAN (Velika Gorica) – SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec)

1:3

KNEGINEČKA HIŽA & KAIN-ŠESTAK JUNAJTED – BIG BANG TEAM (Zagreb)

1:7

(VET) AUTO GRANDI (Strelec) – AVTO GROSUPLJE (Grosuplje, SLO)

6:0

TRANSPORTI HORVATIĆ (Ljubešćica) – ASO PONOS (Krapina)

2:0

MARIN PROMET (Zagreb) – AUTOMOBIL LONČAR (Varaždin)

0:4

(VET) IPA ZAGREB (Zagreb) – CB BILIKUM

0:1

 

Izvor:
Foto:

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje