Povežite se s nama

Crna kronika

Na varaždinskim cestama jučer je bilo čak pet prometnih nesreća!

Objavljeno:

- dana

NEOPREZNI U PROMETU

Nakon što smo jučer izvjestili o prometnoj nesreći u Optujskoj ulici u Varaždinu, ubrzo je uslijedila prometna nesreća i preko Kauflanda, u Ulici Ante Starčevića. No, kako javlja varaždinska policija, te dvije nesreće nisu jedine koje su se jučer dogodile – na varaždinskim prometnicama bilo ih je čak pet!

U Optujskoj ulici u Varaždinu ozlijeđen je 15-godišnjak. Do nesreće je došlo tako da je muškarac star 71 godinu upravljao je osobnim vozilom Optujskom ulicom. U jednom je trenutku započeo je skretati ulijevo s biciklističke trake uz desni rub kolnika u namjeri polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Tom je prilikom u prednji lijevi bočni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice, brzinom većom od dopuštene, upravljao 42-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji putnik iz vozila 42-godišnjaka. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Druga jučerašnja nesreća s ozlijeđenom osobom također se dogodila u Optujskoj ulici u Varaždinu, oko 6.40 sati.

Žena starosti 39 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Hrašćice u smjeru centra Varaždina. Zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, u jednom je trenutku prednjim dijelom svojeg vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljala 38-godišnjakinja.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 38-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nesreća u Miškininoj

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15.15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

Žena starosti 28 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Trnovca te je u jednom trenutku, zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom svojeg vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u koloni vozila upravljao 69-godišnjak.

Od siline udara, vozilo 69-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je u koloni vozila u istom smjeru upravljao 39-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 28-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

I kod Kauflanda nesreća

Jučer, 10. srpnja oko 15.20 sati na raskrižju Hercegovačke i Starčevićeve ulice u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 29 godina upravljao je teretnim vozilom Hercegovačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Širokih ledina, upravljala 68-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđena vozačica osobnog vozila. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Alkohol uzrok nesreće

Muškarac starosti 56 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16 sati u Jerovcu.

On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 2.56 g/kg iz smjera Ivanca u smjeru Bedenca.

Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te zbog utjecaja alkohola, prilikom skretanja na lokalnu cestu, izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje