Povežite se s nama

Ostali sportovi

Nagrada za Istoka Rodeša

Objavljeno:

- dana

SKIJANJE

Varaždinski skijaš Istok Rodeš, mlađe juniorski svjetski prvak u slalomu i j3dan od najperspektivnijih hrvatskih skijaša nagrađen je za svoj uspjeh.

O rezultatima sa Svjetskog juniorskog prvenstva, Otvorenog prvenstva Hrvatske te cijeloj sezoni bilo je riječi na današnjoj konferenciji za novinare koju je u sportskoj dvorani u Graberju organizirala Zajednica športskih udruga grada Varaždina.
“Sezona je prošla po planu i zadovoljan sam. Posebno sam zadovoljan rezultatom u spustu na Svjetskom prvenstvu. Još su tri utrke do kraja sezone, malo treninga i dvotjedni odmor prije priprema za novu sezonu. Očekujem daljnji napredak i počinjem polako razmišljati o Svjetskom kupu”, rekao je Istok Rodeš.
Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u alpskom skijanju u Slovačkoj Jasni 18-godišnji Istok u slalomu je doskijao do prvog mjesta u konkurenciji mlađih juniora, što je ujedno i ukupno šesto mjesto u konkurenciji skijaša juniora (starijima i do tri godine od Istoka). Rodeš je slalom završio na podjeli šestog mjesta s Fincem Jensom Hettinenom, 2.02 sekunde iza pobjednika Henrika Kristoffersena, Norvežanina koji je na Olimpijskim igrama u Sočiju osvojio broncu te treće mjesto u Svjetskom kupu u ovoj disciplini. Sljedećeg mlađeg juniora Rodeš je ostavio iza sebe za više od dvije sekunde. Sjajnom rezultatu u slalomu Istok je dodao i odlične rezultate u još dvije discipline, kompletiravši set medalja. U veleslalomu je 18-godišnji Varaždinac među mlađim juniorima bio drugi iza Švicarca Meillarda (+ 4.30), a ukupno 36. sa zaostatkom od 7.97 sekundi. U spustu je Rodeš u kategoriji mlađih juniora zauzeo treće mjesto iza Austrijanca Nockera (+0.51) i Amerikanca Morsa (+0.85) te ukupno 24. mjesto sa zaostatkom od 1.30 sekundi.
“Istok je napravio vrhunski rezultat, osobito u spustu u konkurenciji skijaša iz zemalja koje ulažu puno više i imaju puno više mladih skijaša poput Austrije, Njemačke, Švicarske. Ravnomjerno se razvija kao skijaš, napredovao je i osvajao točke u svim disciplinama ove sezone i vozit će ih sve dok bude mogao”, kazao je Istokov otac Mario Rodeš.
Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, tradicionalno u austrijskom Innerkremsu, Istok je u spustu bio 3. Hrvat (ukupno 29.) 2.16 sekundi iza Kostelića i Zrnčić-Dima, u superkombinaciji 5. (ukupno 11.) 4.28 sekundi iza Kostelića, Zrnčić-Dima, Šamšala i Zubčića, a slalom nije završio.
“Danas se klanjamo sportskom čudu. Austrijanci bi to svakako rekli za mladog skijaša koji dolazi iz grada gdje nema skijališta, ali obitelj Rodeš jako dobro zna koliko truda je trebalo uložiti. Svi to moramo prepoznati i stati iza njih. Danas čestitam Istoku i zahvaljujem mu što imamo takvog sportaša koji postaje uzor mladima. Očekujem da i gospodarstvo prepozna priliku za vlastitu promociju i promociju Varaždina. Zajednica će i dalje pomagati koliko može”, rekao je predsjednik ZŠUGV-a Goran Vučetić uručivši Istoku 10.000 kuna nagrade.
Daljnju podršku mladom skijašu obećao je i zamjenik gradonačelnika Varaždina Vjeran Radelić.
Spomenimo na kraju da je u spustu u Innerkremsu nastupio i trostruki pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher od kojeg je Istok Rodeš bio brži za 1.30 sekundi.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje