Povežite se s nama

Život i društvo

Nagrade za učenike koji su na ponos Općini Cestica

Objavljeno:

- dana

TRADICIIONALNO

U Cestici je održana tradicionalna podjela nagrada i priznanja najboljim učenicima koji su u prošloj školskoj godini bili uspješni na natjecanjima.

Učenicima je čestitala ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, a potom je načelnik Mirko Korotaj, uz čestitke na postignutim rezultatima, učenicima uručio nagrade.

Čestitke svima

Za odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja nagrađeni su: Magdalena Cestar, Lana Golubić, Viktor Hip, Klara Ivančić, Dora Jamnik, Ivona Lazar, Dominik Mićović, Jana Škrinjar i Tamara Valek. Na međuopćinskim natjecanjima u sportskim disciplinama sudjelovali su i mladi sportaši, djevojke i dečki iz OŠ Cestica, u odbojci, košarci i rukometu, a u nogometu samo muška školska ekipa, koja je osvojila treće mjesto, dok su u odbojci prve bile djevojke. Mentori u tim sportovima bili su Predrag Dobrotić i Siniša Ercegovac. Na Županijskome natjecanju iz povijesti Dora Jamnik (mentorica Ivanka Hohnjec) bila je prva, a iz hrvatskog jezika Petra Cestar druga te Izidora Obadić treća (mentorica Maja Soldatek). Na Državno natjecanje “Čitanjem do zvijezda” pozvane su Antonela Furjan, Lana Krajnc i Nera Mumlek (ekipno, mentorica Maja Soldatek).

Na jednom od natjecanja bili su i Karlo Levanić, Vlatka Đurman, Manuela Kostanjevec, Ana Mihin, Jana Škrinjar, Vida Kelić, Julija Banfić, Lea Rugani, Lovro Korotaj, Ana Daljevec, Pero Borak, Petra Cestar, Ana Hip, Lana Golubić, Lea Rugani, Lorena Kolmačić, Manuela Hip te članovi sportskih ekipa. Osim navedenih, mentori su još bili Andrea Pavičić Monika Koren – vjeronauk (ekipno), Ivanka Hohnjec, Gordana Kelemenić, Katica Erlih – tehnička kultura, Marela Žamić Levačić, Sara Kolar i ostali.

Izvor:
Foto: RT

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje