Povežite se s nama

Sport

Najboljim sportašima Ivanca proglašeni su Filip Rožman i Marijeta Habek

Foto: Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

U petak, 15. ožujka, na svečanosti Zajednice sportskih udruga održanoj u prostorijama Srednje škole Ivanec, proglašeni su najbolji sportaši i ekipe grada Ivanca u 2023. godini, objavio je Grad Ivanec.

Najboljim sportašima proglašeni su Filip Rožman (Košarkaški klub Ivančica) i Marijeta Habek (Ženski odbojkaški klub Ivanec). Njihove seniorske ekipe ponijele su naslov najboljih sportskih ekipa 2023.

Titule najuspješnijih mladih sportaša ponijeli su članovi Karate kluba Ivanec Vito Cerovčec i Hana Kraš. Naslovi najboljih mladih ekipa okitili su se muška momčad NK Ivančica U-17 i ekipa ŽOK-a, godište 2011.

Najviše priznanje ZSU, Nagrada za životno djelo, uručeno je Vinku Lončaru iz DSR-a Salinovec, za 50 godina rada u sportu i sportskoj rekreaciji.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Simon Belavić (RK Ivančica), Petar Brglez (Karate klub), Ruben Brezovec (Košarkaški klub), Vanja Habek (ŠRD Ivanec), Nives Hrgar (ŽOK), Jakov Kukec (Taekwondo Hwarang), Dino Kunalić (NK Ivančica), Tara Pavlina (DSR Lančić-Knapić) i Matej Vidaček (NK Mladost Margečan).

Dobitnici zlatnih plaketa su Drago Cerovčec (ŠRD Ivanec),Josip Lukačić (DŠR Salinovec), Josip Prašnjak (NK Mladost Margečan) i Zvonko Slivar posthumno (DŠR Lančić-Knapić).

Posebna priznanja primili su Željko Bregović (DŠR Ivanec), Marko Posavec (RK Ivančica) i Nikola Sabolić (ŽOK), a godišnje nagrade Danko Bregović (ŠRD), Damir Križek(Karate klub) i Hrvoje Žimbrek (RK Ivančica).

Dobitnici diploma su Damir Fodrek (DSR Lančić-Knapić),Ivana Lazar (DŠR Salinovec), Robert Geček (ŽOK Ivanec), Tomislav Lukavski (ŠRD Ivanec), Marko Maloić (RK Ivančica), Siniša Slunjski (NK Mladost) i Ivica Županić (DŠR Lančić Knapić).

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik ZSU Josip Šimunek te uputio čestitke laureatima i sportašima koji su bili nominirani za dodjelu nagrada. Posebne zahvale uputio je svima koji pomažu ivanečki sport – trenerima i sportskim djelatnicima, Gradu Ivancu i HOO-u, roditeljima te sponzorima i donatorima.

U ime nagrađenih, Zajednici sportskih udruga na dodjeli visokog priznanja zahvalio je Vinko Lončar, dobitnik Nagrade za životno djelo. Kratku čestitku svima nagrađenima uputio je Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec.

Čestitajući u ime Grada Ivanca nagrađenim sportašima i rekreativcima, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić izjavio je da su svoje uspjehe i rezultate postigli u iznimno jakoj lokalnoj konkurenciji, u kojoj se natječe više od 1000 registriranih sportaša te jednako velik broj rekreativaca.

Naglasio je da je, u odnosu na broj stanovnika, Grad Ivanec sigurno u samom vrhu hrvatskih gradova po broju osvojenih medalja na natjecanjima europskog i svjetskog ranga.

– Činjenica je da se u Ivancu nikad nije toliko ulagalo u sport kao u protekle dvije godine. Potvrđuju to i podaci o novoizgrađenim tribinama i objektu za igrače, suce i trenere na igralištu NK Ivančice Ivanec, o novom skate i biciklističkom parku u Ivancu, o izgrađenom pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu i modularnim objektima za igrače, suce i upravu kluba. Također, u suradnji sa Županijom izgradili smo dva nova igrališta za odbojku na pijesku na kojima se mogu odigravati i međunarodne utakmice. Na SRC-u Lančić sagrađena su parkirališta i nove tribine, a upravo smo primili i vijest od resornog ministarstva da su Gradu za nastavak toga projekta odobrena EU sredstva. Ove godine slijedi i rekonstrukcija objekta na igralištu NK Mladost Margečan – najavio je Friščić.

– Nadamo se da će Varaždinska županija ispoštovati obećanje i smanjiti cijene najma dvorana te time omogućiti Gradu da, kao i do sada, svim klubovima financira najam školskih sportskih dvorana za treninge i natjecanja, a sve kako biste bez opterećenja i dalje mogli trenirati i organizirati natjecanja – zaključio je zamjenik gradonačelnika M. Friščić.

Nakon službenog dijela svečanosti, druženje ivanečke sportske zajednice, gostiju i uzvanika nastavljeno je u neformalnom tonu.

Sport

Mladi Dabrovi osvojili 1. mjesto u Ligi i izborili nastup na završnici Prvenstva Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dvijema uvjerljivim pobjedama nad ekipama Vidovec (28:16) i Novi Marof (33:8), rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 potvrdili su  vodeću poziciju na tablici 1. HRL U-15 Regije 5.

Mladi Dabrovi u 21 utakmicu osvojili su 41 bod. Četiri boda manje od njih ima drugoplasirani Bjelovar, dok je na trećem mjestu završila Ivančica.

Slijedi državna završnica u Poreču koja počinje 11. lipnja, u konkurenciji 20 najboljih ekipa u državi.

– Čestitke i priznanje idu igračima, kao i njihovom treneru Siniši Radujkoviću na izvrsnim rezultatima. Želimo im puno sreće i uspjeha na nadolazećoj završnici te se veselimo novim pobjedama – ističu iz varaždinskog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Hana Valjak najbolja na Savi u Krškom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Natjecatelji Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Slovenskom pokalu u kajak spustu za mlađe kategorije održanom na rijeci Savi u Krškom. Na natjecanju je nastupilo 95 natjecatelja iz Hrvatske, i Slovenije.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 8. mjesto.

U kategoriji starijih kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod starijih kadeta u kajaku Marin Bjeliš plasirao se na 5. mjesto, a Domagoj Kracik na 18. mjesto.

Na natjecanju su nastupili i stariji natjecatelji pa je Ervin Mijatović pobijedio u kanu jednosjedu (C-1) kod veterana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje