Povežite se s nama

Život i društvo

Usisavač predao na popravak: nakon dva mjeseca čekanja ni usisavača, ni novca!

Objavljeno:

- dana

POTROŠAČKE MUKE

– Još 6. travnja predao sam usisavač Gorenje na popravak u ovlašteni servis Gorenja, koji je bio u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Usisavač je kupljen 2. veljače 2015. godine i imao je garanciju u trajanju od dvije godine. U dva navrata, jednom sam došao osobno, a drugi put je bila moja supruga, došli smo u servis provjeriti što je s usisavačem i kada će biti popravljen. Prvi put mi je rečeno da s čekao dio, no poslan je pogrešan, a drugi put da je dio upravo došao i da će usisavač biti popravljen za koji dan te će nam javiti, ali da ćemo možda po usisavač morati u servis Gorenja u Čakovcu jer se servis u Vaaždinu zatvara. Servis se u Varaždinu zatvorio, a od usisavača ni traga, ni glasa – ispričao je čitatelj D. P. (podaci poznati redakciji).

Čekate? Čekajte i dalje!

Čitatelju nije preostajalo drugo nego čekati. No, dani su prolazili, a iz servisa Gorenja u Čakovcu, gdje se, navodno, usisavač nalazi od samog početka, nitko se nije javljao. Nakon dva tjedna čekanja, njegova je supruga sredinom svibnja uputila upit u Gorenje studio Čakovec s pitanjem što je s usisavačem.

– Iz Gorenje studija su joj odgovorili odgovorili da su upit proslijedili servisu i da će “Valentina poslati odgovor za koji dan”. Odgovor nikad nije stigao. Prošlo je još tjedan dana, a kako se i dalje nitko nije javljao nazvao sam Gorenje servisni centar u Zagreb, gdje mi je gospođa rekla da će mi se nakon vikenda hitno netko javiti iz Gorenje servisa u Čakovcu. Nitko se nije javio. Pričekao sam još koji dan, pa ponovno okrenuo broj Gorenje servisnog centra u Zagrebu gdje mi je ovog puta rečeno da uputim pismeni prigovor na e-mail te da čekam. Poludio sam – ispričao je čitatelj koji se nakon toga obratio našoj redakciji jer mu je već bilo dosta čekanja i “navlačenja za nos”.

– Niti znam gdje je usisavač, niti znam što je s njim događa i može li se uopće popraviti! Dva mjeseca je u već servisu i još nije popravljen. Zašto? Zašto me nitko ne nazove i obavijesti u čemu je problem? – ljutit je bio čitatelj.

Međutim, ubrzo nakon što smo uputili upit u Gorenje servisni centar u Zagrebu u vezi ovog problema, čitatelj je primio poziv iz Zagreba.

– Istekao je vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen . Udovoljit ćemo zahtjevu stranke i vratiti novac – poručili su iz Gorenja.

– Nazvala me gospođa i prvo se pet minuta ispričavala zbog nastale situacije, a nakon toga me obavijestila da ću, s obzirom da usisavač nije popravljen u roku od 45 dana, dobiti novi. Stvarno mi je već bilo dosta svega. Rekao sam joj da više ne želim imati posla s Gorenjem i zatražio sam da mi isplate protuvrijednost usisavača, na što su na kraju i pristali, no novce još uvijek nisam dobio. – rekao je čitatelj.  

U Gorenju su potvrdili da je dio za usisavač, koji je bio naručen, došao neispravan te je bilo potrebno naručiti drugi.

– U međuvremenu je istekao vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen, te ćemo udovoljit zahtjevu stranke i vratiti novac. Gospodin je kontaktiran od strane servisa te su dogovorili da se pošalje kopija računa po kojem će se isplatiti određeni iznos. Ispričavamo se na čekanju, te se nadamo što bržem rješenju – poručili su iz Gorenja.

Koliko će ovog puta čitatelj morati čekati? 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Planira se gradnja novog pastoralnog centra u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu župnog dvora Župe svetog Vida u Vidovcu započete su aktivnosti oko izgradnje novog pastoralnog centra, u dvorištu župnog dvora.

Obzirom da se sadašnje pastoralne aktivnosti odvijaju u pomoćnoj zgradi u dvorištu župnog dvora, koja je dotrajala te nema uređen sustav grijanja, a i same aktivnosti ograničene su karakteristikama dostupnog prostora, javila se potreba za izgradnjom novog pastoralnog centra.

Inicijativu za izgradnju pastoralnog centra pokrenuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u suradnji s velečasnim Brankom Švogorom.

U novom pastoralnom centru nalazit će se učionice, kabineti, dvorane, sanitarije, kuhinja, kotlovnica, spremište i uredski prostori.

Novi pastoralni centar od 600 m2 služit će za potrebe župe sv. Vida kao i za razne druge pastoralne susrete i aktivnosti tijekom čitave godine. – Drago mi je da je inicijativa za izgradnju novog pastoralnog centra konačno pokrenuta i mogu samo reći da će Općina Vidovec maksimalno poduprijeti projekt izgradnje. Do sad smo iz proračuna izdvojili 55.000 kuna za izradu projektne dokumentacije. Ovim projektom naši mještani dobit će adekvatne prostorije za vjeronauk i vjeronaučne susrete, prostor za roditeljske sastanke prvopričesnika i krizmanika, susrete mladih kroz čitavu godinu, a bit će na raspolaganju i za Caritas te ostale udruge i pojedince. Vjerujem da će ovaj projekt biti na korist čitave zajednice – istaknuo je načelnik Bruno Hranić.

Navedeni projekt predstavljen je i varaždinskom biskupu mons. Bože Radošu koji je izrazio zadovoljstvo i najavio da će Varaždinska biskupija također poduprijeti projekt izgradnje pastoralnog centra te ujedno napomenuo da pastoralni centar treba služiti svim mještanima u cilju boljeg povezivanja župe i lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji darivanja krvi u Kaznionici u Lepoglavi prikupljene 64 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Ivanec

Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala jučer u restoranu „Ivančica“ za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi i sve ostale darivatelje koji su se pridružili akciji darivanja krvi.

Akciji je pristupilo 67 darivatelja, i to 42 muškaraca i 25 žena, te su prikupljene 64 doze dragocjene tekućine. Odbijena su 3 darivatelja.

Prvi puta krv su darovale Ivana Hiržin iz Donje Višnjice i Bunić Emina iz Donje Voće.

Iz Kluba 100+ krv je darovao Franjo Bračko iz Lepoglave koji je prošle godine dobio priznanje za 100 put darovanu krv.

– Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! Najavljujemo iduću akciju u prostorijama GDCK-a Ivanec 16. ožujka od 8:30 do 13:00. Pratite naš kalendar akcija DDK na našim internetskim stranicama. Hvala svima od srca! Vaše društvo Crvenog križa! – poručuju iz ivanečkog Društva Crvenog križa.

Nastavite čitati