Povežite se s nama

Život i društvo

Usisavač predao na popravak: nakon dva mjeseca čekanja ni usisavača, ni novca!

Objavljeno:

- dana

POTROŠAČKE MUKE

– Još 6. travnja predao sam usisavač Gorenje na popravak u ovlašteni servis Gorenja, koji je bio u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Usisavač je kupljen 2. veljače 2015. godine i imao je garanciju u trajanju od dvije godine. U dva navrata, jednom sam došao osobno, a drugi put je bila moja supruga, došli smo u servis provjeriti što je s usisavačem i kada će biti popravljen. Prvi put mi je rečeno da s čekao dio, no poslan je pogrešan, a drugi put da je dio upravo došao i da će usisavač biti popravljen za koji dan te će nam javiti, ali da ćemo možda po usisavač morati u servis Gorenja u Čakovcu jer se servis u Vaaždinu zatvara. Servis se u Varaždinu zatvorio, a od usisavača ni traga, ni glasa – ispričao je čitatelj D. P. (podaci poznati redakciji).

Čekate? Čekajte i dalje!

Čitatelju nije preostajalo drugo nego čekati. No, dani su prolazili, a iz servisa Gorenja u Čakovcu, gdje se, navodno, usisavač nalazi od samog početka, nitko se nije javljao. Nakon dva tjedna čekanja, njegova je supruga sredinom svibnja uputila upit u Gorenje studio Čakovec s pitanjem što je s usisavačem.

– Iz Gorenje studija su joj odgovorili odgovorili da su upit proslijedili servisu i da će “Valentina poslati odgovor za koji dan”. Odgovor nikad nije stigao. Prošlo je još tjedan dana, a kako se i dalje nitko nije javljao nazvao sam Gorenje servisni centar u Zagreb, gdje mi je gospođa rekla da će mi se nakon vikenda hitno netko javiti iz Gorenje servisa u Čakovcu. Nitko se nije javio. Pričekao sam još koji dan, pa ponovno okrenuo broj Gorenje servisnog centra u Zagrebu gdje mi je ovog puta rečeno da uputim pismeni prigovor na e-mail te da čekam. Poludio sam – ispričao je čitatelj koji se nakon toga obratio našoj redakciji jer mu je već bilo dosta čekanja i “navlačenja za nos”.

– Niti znam gdje je usisavač, niti znam što je s njim događa i može li se uopće popraviti! Dva mjeseca je u već servisu i još nije popravljen. Zašto? Zašto me nitko ne nazove i obavijesti u čemu je problem? – ljutit je bio čitatelj.

Međutim, ubrzo nakon što smo uputili upit u Gorenje servisni centar u Zagrebu u vezi ovog problema, čitatelj je primio poziv iz Zagreba.

– Istekao je vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen . Udovoljit ćemo zahtjevu stranke i vratiti novac – poručili su iz Gorenja.

– Nazvala me gospođa i prvo se pet minuta ispričavala zbog nastale situacije, a nakon toga me obavijestila da ću, s obzirom da usisavač nije popravljen u roku od 45 dana, dobiti novi. Stvarno mi je već bilo dosta svega. Rekao sam joj da više ne želim imati posla s Gorenjem i zatražio sam da mi isplate protuvrijednost usisavača, na što su na kraju i pristali, no novce još uvijek nisam dobio. – rekao je čitatelj.  

U Gorenju su potvrdili da je dio za usisavač, koji je bio naručen, došao neispravan te je bilo potrebno naručiti drugi.

– U međuvremenu je istekao vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen, te ćemo udovoljit zahtjevu stranke i vratiti novac. Gospodin je kontaktiran od strane servisa te su dogovorili da se pošalje kopija računa po kojem će se isplatiti određeni iznos. Ispričavamo se na čekanju, te se nadamo što bržem rješenju – poručili su iz Gorenja.

Koliko će ovog puta čitatelj morati čekati? 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje