Povežite se s nama

Život i društvo

Usisavač predao na popravak: nakon dva mjeseca čekanja ni usisavača, ni novca!

Objavljeno:

- dana

POTROŠAČKE MUKE

– Još 6. travnja predao sam usisavač Gorenje na popravak u ovlašteni servis Gorenja, koji je bio u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Usisavač je kupljen 2. veljače 2015. godine i imao je garanciju u trajanju od dvije godine. U dva navrata, jednom sam došao osobno, a drugi put je bila moja supruga, došli smo u servis provjeriti što je s usisavačem i kada će biti popravljen. Prvi put mi je rečeno da s čekao dio, no poslan je pogrešan, a drugi put da je dio upravo došao i da će usisavač biti popravljen za koji dan te će nam javiti, ali da ćemo možda po usisavač morati u servis Gorenja u Čakovcu jer se servis u Vaaždinu zatvara. Servis se u Varaždinu zatvorio, a od usisavača ni traga, ni glasa – ispričao je čitatelj D. P. (podaci poznati redakciji).

Čekate? Čekajte i dalje!

Čitatelju nije preostajalo drugo nego čekati. No, dani su prolazili, a iz servisa Gorenja u Čakovcu, gdje se, navodno, usisavač nalazi od samog početka, nitko se nije javljao. Nakon dva tjedna čekanja, njegova je supruga sredinom svibnja uputila upit u Gorenje studio Čakovec s pitanjem što je s usisavačem.

– Iz Gorenje studija su joj odgovorili odgovorili da su upit proslijedili servisu i da će “Valentina poslati odgovor za koji dan”. Odgovor nikad nije stigao. Prošlo je još tjedan dana, a kako se i dalje nitko nije javljao nazvao sam Gorenje servisni centar u Zagreb, gdje mi je gospođa rekla da će mi se nakon vikenda hitno netko javiti iz Gorenje servisa u Čakovcu. Nitko se nije javio. Pričekao sam još koji dan, pa ponovno okrenuo broj Gorenje servisnog centra u Zagrebu gdje mi je ovog puta rečeno da uputim pismeni prigovor na e-mail te da čekam. Poludio sam – ispričao je čitatelj koji se nakon toga obratio našoj redakciji jer mu je već bilo dosta čekanja i “navlačenja za nos”.

– Niti znam gdje je usisavač, niti znam što je s njim događa i može li se uopće popraviti! Dva mjeseca je u već servisu i još nije popravljen. Zašto? Zašto me nitko ne nazove i obavijesti u čemu je problem? – ljutit je bio čitatelj.

Međutim, ubrzo nakon što smo uputili upit u Gorenje servisni centar u Zagrebu u vezi ovog problema, čitatelj je primio poziv iz Zagreba.

– Istekao je vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen . Udovoljit ćemo zahtjevu stranke i vratiti novac – poručili su iz Gorenja.

– Nazvala me gospođa i prvo se pet minuta ispričavala zbog nastale situacije, a nakon toga me obavijestila da ću, s obzirom da usisavač nije popravljen u roku od 45 dana, dobiti novi. Stvarno mi je već bilo dosta svega. Rekao sam joj da više ne želim imati posla s Gorenjem i zatražio sam da mi isplate protuvrijednost usisavača, na što su na kraju i pristali, no novce još uvijek nisam dobio. – rekao je čitatelj.  

U Gorenju su potvrdili da je dio za usisavač, koji je bio naručen, došao neispravan te je bilo potrebno naručiti drugi.

– U međuvremenu je istekao vremenski period u kojem aparat treba biti popravljen, te ćemo udovoljit zahtjevu stranke i vratiti novac. Gospodin je kontaktiran od strane servisa te su dogovorili da se pošalje kopija računa po kojem će se isplatiti određeni iznos. Ispričavamo se na čekanju, te se nadamo što bržem rješenju – poručili su iz Gorenja.

Koliko će ovog puta čitatelj morati čekati? 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Iva Olivari i Tomislav Pacak dolaze u Sveti Petar, govorit će o uspjehu nogometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iva Olivari, team menadžerica Hrvatske nogometne reprezentacije, i Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, povodom proslave Dana Općine Mali Bukovec dolaze u Društveni dom Sveti Petar.

Dvojac je to koji godinama prati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na svim njezinim velikim podvizima i osigurava da sve ono izvan terena, nama navijačima često nevidljivo, teče besprijekorno. Nakon osvajanja tri velike medalje u samo nekoliko godina – srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. te srebrne medalje u Ligi nacija 2023. godine – pod vodstvom Zlatka Dalića Hrvatska je prošli tjedan osvojila i ACUD CUP.

Dok smo mi navijači stvarali atmosferu na tribinama, slavili pred TV prijemnicima kod prijatelja ili kod kuće, Iva Olivari i Tomislav Pacak bili su dio zbivanja u samom njegovom centru. Oni znaju što znači da je HNS #obitelj, koliko se naporan rad na kraju isplati i kako svatko u timu ima svoje mjesto. Sada nam nude jedinstvenu priliku da sve to i još više saznamo i mi. Predavanje pod nazivom “Tajne uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije” održat će u petak,26.4.2024. u 18 sati u Društvenom domu Sveti Petar.

-Pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec da dođu čuti priču o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji izbliza i da Ivi Olivari i Tomislavu Pacaku pokažu koliko nam Reprezentacija znači! – stoji u pozivu Općine Mali Bukovec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje