Varaždin se ponosi s nekoliko izbornika koji su osvjetlali obraz hrvatskome sportu. Već i vrapci na grani znaju za srebrnog izbornika Zlatka Dalića, zlatnog izbornika Davis Cup reprezentacije Željka Krajana, izbornik karate reprezentacije Esada Garibovića i Alena Runca, izbornika hrvatske hrvačke reprezentacije.

Tu je naravno i Predrag Šimunec, izbornik savate reprezentacije, Tian Yuan, izbornica ženska stolnoteniske reprezentacije i Darinka Bunić, izbornica hrvatske kuglačke reprezentacije, koja je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u kuglanju osvojila naslov prvaka svijeta.

Trenerica Bunić predvodila je mladu i fantastičnu ekipu, koja je u finalu pobijedila kuglačice Mađarske 5:3. Hrvatska kuglačica Ines Maričić oborila je i svjetski rekord koji sada iznosi 687 čunjeva.

Istaknimo da je deset dana prije prije prvenstva svijeta, održan Svjetski kup za kadete i Svjetsko prvenstvo za mlađe juniorke. Pod trenericom Bunić kadetkinje su osvojile drugo mjesto pojedinačno i treće mjesto u kombinaciji. Mlađe juniorke su bile pete, dok su osvojili i dvije pojedinačne srebrne medalje.

Na Svjetskom prvenstvu nastupila je i Varaždinka Vana Varga koja je pojedinačno zauzela 11. mjesto i 16. mjesto.

Dodajmo da je na Svjetskom prvenstvu bila nikad brojnija ekipa iz Varaždina. Uz Vanu i trenericu Bunić, tu su bili još glavni tajnik HKS-a Zoran Jagić i međunarodni sudac Nenad Perši, koji je ujedno bio i glavni sudac Svjetskom prvenstvu.

Komentari

Komentara