Povežite se s nama

Sport

Nakon upisa nastupi na više od 30 natjecanja

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Nakon uspješne prošle sezone u kojoj su mladi plivači PK Barok postigli zapažene rezultate na regionalnom te i na državnom nivou, koji su bili bolji od prethodnih u planu je nastavak kvalitetnog rada i napretka kluba. 

Nakon kratke ljetne stanke treninzi su nastavljeni u ponedjeljak 1. rujna. Najvažnija aktivnost tijekom ovog mjeseca bit će upis novih članova.

Upisi
Upisi i testiranja novih članova provoditi će se od  08.09. do 26.09. ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18.00 sati na desnoj strani bazenskih tribina. PK Barok poziva svu zainteresiranu djecu, neplivače i plivače da se uključe u klub. Posebno se pozivaju djeca u dobi od 6 i 7 godina koji se znaju održavati na vodi da dođu na testiranja za uključenje u 1. godinu plivačke škole. Sve informacije dostupne su na klupski broj 091-13-000-47 i na internet stranici www.pk-barok.hr.
S obzirom na sve veću popularnost plivanja kao sporta u gradu, u  novoj sezoni očekuje se povećanje broja članova kluba.

Natjecanja
Sezona natjecanja počinje u listopadu kada su predviđeni i prvi nastupi na mitinzima.
Kao glavni događaji za natjecatelje Baroka u zimskoj sezoni označeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za sve dobne skupine koje se održava krajem ožujka 2015. Klub i ove godine planira nastup na natjecanjima iz serije Mini Grand Prix koji će se tijekom cijele sezone održavati na 8 lokacija. Očekuje se i nastup Karla Rajkovića na nekom od jakih međunarodnih mitinga za osobe s invaliditetom. U ovoj sezoni PK Barok  planira nastup na ukupno više od 30 natjecanja.

 

Miting „Sv.Nikola“
Povodom dana zaštitnika grada, Sv.Nikole, biti će održan četvrti po redu Međunarodni plivački miting. PK Barok je zahvaljujući odličnoj organizaciji dosadašnja tri mitinga i ove godine dobio priliku da bude organizator natjecanja za kategoriju kadeta i mlađih kadeta pod nazivom „Mini Grand prix“. Radi se o sustavu natjecanja za mlađe dobne kategorije koje od prošle godine uveo Hrvatski plivački savez. Tako će Varaždin, uz Rijeku, Sisak, Zagreb, Šibenik i Zadar biti domaćin najboljim mladim plivačima iz cijele Hrvatske, ali i šire regije.

Projekt „Varaždin pliva“
U protekloj školskoj godini na inicijativu PK Barok započet je projekt „Varaždin pliva“. Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Grada Varaždina osigurana su sredstva za besplatne obuke svih učenika neplivača iz 1. razreda svih 7 varaždinskih osnovnih škola. Obuke provodi PK Barok u suradnji sa Varaždinskim bazenima, a do sada je obuke plivanja prošlo 200-tinjak djece. Cilj je da svi učenici 1. razreda nauče plivati, stoga će do kraja tekuće godine biti će odrađeno još nekoliko obuka. Želja vodstva PK Barok je da Grad Varaždin i dalje nastavi podržavati ovu akciju, te da se ona nastavi ne samo u 2015., nego da postane standardna.
 

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje