Povežite se s nama

Rukomet

Natjecanja za mlade

Objavljeno:

- dana

RUKOMETNI TURNIR

U Sportskom centru TTS 25. i 26. kolovoza ove godine održan je rukometni turnir za mlađe uzrasne kategorije u organizaciji RK Varaždin.

Nastupilo na kojem je nastupilo šest ekipa u kategoriji 2000/01. godište, te pet ekipa 2002/01. godište. Turnir je drugi po redu a organiziran je u povodu treće godišnjice osnutka RK Varaždin. U obje navedene kategorije sudjelovalo je više od 150-toro djece, što je odličan odaziv s obzirom na ljetni termin kada se mlađe uzrasne kategorije u klubovima tek okupljaju. Sljedeće godine bit će sigurno više sudionika jer su tek ove godine neki klubovi termin održavanja ovaj turnira stavili su svoj kalendar aktivnosti. Prema ostvarenim rezultatima u kategoriji 2000/01. godišta prvo mjesto osvojila je ekipa RK Varteks dok je drugo mjesto pripalo domaćinima RK Varaždin a na trećem mjestu su bili članovi ekipe RK Varteks B. U godišti 2002/03. prvo mjesto osvojio je RK Varaždin ispred ekipa RK Trnovec i RK Koprivnica. U ovoj kategoriji izabran je i najbolji igrač tunrira. Izabran je Tin Šestak, član RK Varaždin. Tin je 2003. godište i jedan je od mlađih igrača, što daje još veću težinu ovom izboru.
– Cilj turnir i samog postojanja kluba je privući što veći broj djece da se bave sportom i rukometom. – rekao je predsjednik RK Varaždin Hrvoje Jembrih. – Želja nam je da imamo što više dječaka ali i djevojčica od 2000. do 2006. godišta u našim grupama na treninzima. Za sada jedini radimo s godištima 2004/05. U tijeku su upisi u školu rukometa našeg kluba tako da su svi pozvani da se jave na e-mail [email protected] ili na mob. 091/2601-501. – dodao je Jembrih. Organizator se zahvaljuje i sponzorima koji su potpomogli da se održi ovaj tunrir, a to su OPM koncept, PBZ card i Comet.

Upisuju se i dječaci i djevojčice s tim da se na temelju dobre suranje s ŽRK Koka djevojčice nakon završene Škole rukometa upućuju u ovaj ženski rukometni klub. Treninzi se odvijaju svakodnevno u Sportskom centru TTS od 16 do 18 sati, a zavisno od grupe i uzrasta djeca će trenirati tri ili četiri puta tjedno. RK Varaždin natjecat će se ove sezone s najmanje tri ekipe.

RK Varaždin nastavlja sa sudjelovanjima na turnirima te je tako s ekipom 2000/01. godišta sudjelovao na turniru u Šibeniku. Ukupno 16 dječaka je putovalo dva dana u Šibenik gdje su ostavili dobar dojam i osvojili peto mjesto.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje