Povežite se s nama

Život i društvo

Nepalci na edukaciji: policija i HAK objašnjavali im kako se ponašati u prometu

PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

U zajedničkoj suradnji Policijske uprave varaždinske i Hrvatskog auto kluba Varaždin, u utorak, 12. listopada, za 33 državljana Nepala, koji su zaposlenici poslovnih subjekata na području grada Varaždina, održano je edukativno predavanje o poželjnom, propisnom i sigurnom ponašanju u prometu kada u istom sudjeluju kao pješaci ili vozači bicikla.

Predavanje je državljanima Nepala uz prevođenje na engleski jezik bilo prilagođeno zbog lakšeg razumijevanja.

Na samom početku, načelnik Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač upoznao ih je sa stanjem sigurnosti na našim prometnicama, te najčešćim greškama koje dovode do prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla i pješaci, kao jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Nakon uvodnog dijela policijskog službenika za prometnu preventivu Davora Bezaka, na primjeren način je prikazao na koji se način pravilno sudjeluje biciklom u prometu.

Također im je skrenuta pozornost na nepropisno ponašanje biciklista u prometu, kao što je vožnja u alkoholiziranom stanju, vožnja bez reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije u vrijeme noćnih uvjeta ili smanjenje vidljivosti, korištenje mobitela tijekom vožnje i slično. Djelatnik HAK-a je prisutne upoznao s prometnim propisima pješaka te vožnjom romobila.

Svim  polaznicima predavanja načelnik Piskač se zahvalio na dolasku te zaželio sigurno sudjelovanje i snalaženje u cestovnom prometu na prometnicama Varaždinske županije.

U cilju što bolje vidljivosti u noćnim uvjetima podijeljeni su svima reflektirajući prsluci i katadiopteri za bicikl, navode iz PU varaždinske.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje