Povežite se s nama

Crna kronika

“Nisam kriva, smjestil su mi sve te laži”

Objavljeno:

- dana

USKORO PRESUDA RUŽI ŠIMUNKOVIĆ OPTUŽENOJ ZA POTICANJE NA UBOJSTVO SVOG SUPRUGA KOJEG JE OŽEN

– Nisam kriva. Sve mi je to smjestio Antun Novak zbog šume za koju je htio da mu pripišem i sve je nagovorio da lažu. Ja sam osoba dobrih namjera koja je za vrijeme rata primila 27 izbjeglica u svojoj kući – rekla je danas u svojoj obrani na varaždinskom Županijskom sudu Ruža Šimunković (51). Ruža je optužena za poticanje na ubojstvo svog supruga, Varaždinca Ante Marjanovića (54). Sumnja se da ga je oženila na prevaru, o čemu je i sam svjedočio, da bi došla do njegovog stana i ratne mirovine.

Šimunković je danas u svojoj obrani pred varaždinskim Županijskim sudom odbacila sve navode svjedoka koji su od 2012. svjedočili protiv nje. Glavni je svjedok bio Zoran Oršuš koji je prijavio policiji da ga Šimunković nagovara da ubije njenog supruga i da je za to spremna platiti 500 eura. Oršuš ju je prijavio iz straha za sebe.

ISKLJUČENJE JAVNOSTI
Ruža Šimunković prije početka rasprave zahtijevala je i isključenje javnosti iz postupka. – Zbog toga što se objavljuje moja fotografija i piše o meni suprug moje sestre imao je moždani udar. Također, pati i moje zdravlje – rekla je Šimunković. Sudsko vijeće odbilo je ovaj prijedlog.

Naime, kako je ispričao sudu , nakon što ju je on odbio Šimunkovć je dalje tražila osobu koja će likvidirati njenog supruga, inače ratnog vojnog invalida, te se Oršuš plašio da će se u slučaju da netko drugi ostvari njene zahtjeve možda policija pomisliti da je on plaćeni ubojica. Njegove navode potvrdilo je još svjedoka što je Šimunković danas sve odbacila s obrazloženjem da su to sve laži iza kojih se krije velika konstrkcija Antuna Novaka koji želi doći do njene šume (od tog je Novaka svojedobno posudila 2.000 kuna za krstitke i vjenčanje i vratila mu u drvnoj građi).

PISALA PISMA
Ruža Šimunković je tijekom ovog sudskog postupka pisala pisma svim svjedocima te zamjeniku Županijskog državnog odvjetništva (njegovo pismo bilo je potpisano sa Mato Strahija) kako bi izazavla pomutnju . Stručnjak grafolog je zaključio da je upravo Šimunković autor pisama. I ove je tvrdnje optužbe Šimunković odbacila.

 

Za svog supruga koji je u međuvremenu tražio poništenje braka, a koji je na sudu svjedočio i da ga je već pokušala ubiti tako da mu je gole električne žice ostavila iznad kreveta kao i da ga je omamljenog izbacila iz auta na vrliku hladnoću također je rekla da iznosi neistine.

Njegov brat koji živi u Austriji nikad nije odobravao taj brak, a Anto mu je u velikom strahu pa izmišlja takve stvari – rekla je Ruža.

Obrana tvrdi da nije imala motiva

Njen je odvjetnik u svom završnom govoru istaknuo da Šimunković nikkako ne može biti kriva za takvo teško kazneno djelo “jer da bi jedna osoba nagovarala druge na ubojstvo pred više drugih jednostavno ne postoji u sudskoj praksi”. Također obrana smatra da ne postoji niti motiv za to kazneno djelo jer je optužena imala punomoć za raspolaganje svom imovinom svog supruga Ante Marjanovića.

Optužba je zahtijevala pak da se Šimunković osudi u skladu sa zakonom, a zamjenik Županijskog državnog odvjetnika samo je ustvrdio da su se kroz cijeli sudski proces potvrdile sve optužbe.

Presuda će biti objavljena ovog petka u 13 sati.

Morat će se suočiti s optužbama za pokušaj ubojstva
Ruža je već pravomoćno optužena za krađu bankovne kartice jednom penzioneru za što si je kupila bundu i dvije pidžame, a protiv nje je nedavno i podignuta optužnica za pokušaj ubojstva. Naime, optužena je da je Tihomila Buterina iz Oroslavlja, kojem se predstavila kao vidovnjakinja, omamila i nakon toga ga pokušala zadaviti te ga udarala kamenom u sljepoočnicu. To se sve dogodilo u Sloveniji kada se Tihomil vozio s Ružom na aerodrom u Ljubljanu odakle su trebali letjeti u Madrid kako bi s 12 tisuća eura podigli nasljedstvo od 12 milijuna eura. Kako je Buterin uspio pobjeći, za Ružom je organizirana policijska potjera i završila je u slovenskom pritvoru, a kasnije su je Slovenci izručili Hrvatskoj. Upravo zbog nalaza vještaka, kao i nove optužnice, Šimunković će i dalje ostati u pritvoru.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje