Povežite se s nama

Ostali sportovi

Njaposjećenija triatlon liga u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

FELT TRIATLON LIGA

Već nakon prvoga kola vidjelo se da će triatlonsko ljeto u Varaždinu biti vrlo uzbudljivo.

Predviđanja su se pokazala točnima te je tako u srijedu uspješno završeno 4. kolo najbrojnije i najposjećenije triatlon lige u Hrvatskoj – Felt triatlon lige na kojoj se, usprkos godišnjim odmorima, ponovno našao zavidan broj triatlonaca – njih čak 70. Vremenski uvjeti za utrku bili su idealni za postizanje dobrih vremena i osobnih rekorda te je tako, nakon što je Sekelj postavila novi ženski rekord na 2. kolu, Adam Rožmarić podigao ljestvicu u muškoj konkurenciji sprint triatlona na vrijeme 1:02:25.

Na ovom kolo ponovno je bilo nekih novih natjecatelja, što pokazuje da Triatlon klub 042 uz podršku tvrtke Matis Adria d.o.o. odrađuje sjajan posao na promicanju triatlona i zdravog načina života u Varaždinskoj županiji.

Na današnjoj utrci aquatlona nastupila su dvojica natjecatelja – Petar Radaković, koji je pobijedio s vremenom 5:57 te Noa Jalšovec, koji je zauzeo drugo mjesto s vremenom 6:14.

U sprint utrci većina natjecatelja odradila je dobru utrku i postigla svoje najbolje osobne rezultate. Predstavnik TK042 iz Varaždina, Adam Rožmarić, pobijedio je u sprintu s rekordom lige – rezultatom 1:02:25. Iako su postigli zapažena vremena, drugim i trećim mjestom pored danas nepobjedivog Adama morali su se zadovoljiti triatlonci iz prijateljskog TK Međimurje – Branimir Lodeta (1:04:06) i Dragan Milenković (1:04:31). – Na dosadašnja kola dolazio sam iz punog treninga, trenirao sam 2 puta na dan i nisam mogao dati 100%. Za današnje kolo sam se odmorio, a vremenski uvjeti su mi se poklopili. Kada sam došao na zadnju, trkačku dionicu, osjetio sam lakoću u nogama te sam krenuo jakim tempom koji sam zadržao do ciljne ravnine, a postignuti rezultat me obradovao i iznenadio – izjavio je Rožmarić nakon ulaska u cilj.

Ovo su se kolo za prvo mjesto u ženskoj konkurenciji borile dvije djevojke koje su završile triatlon utrku Ironman distance, Patricija Grbčić (TK Međimurje) i Karla Čović (TK 042). Slavila je Patricija s vremenom 1:15:43 ispred Karle, koja je u cilj ušla u vremenu 1:17:06. Trećeplasirana je bila Ivana Adžić iz TK Međimurje (1:31:27).

Supersprint utrka također je bila zanimljiva. Matija Avirović iz TK Međimurje uključio se u utrku za glavnu nagradu lige – cestovni bicikl Felt te je usput pokušao srušiti i dosadašnji rekord u supersprintu. Na kraju mu je nedostajalo 20-ak sekundi. Matija je tako bio prvi s vremenom 38:51. Drugo mjesto pripalo je domaćem natjecatelju iz TK042 Dubravku Knolmajeru (42:09), a treće Petru Seketinu (44:16) iz TK Međimurje. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Petra Radaković iz TK Međimurje (48:14), drugo mjesto zauzela je Viktorija Pušar iz AK Međimurje (49:26) dok su treće podijelile Smiljana Janžek i Tina Tkalec (obje s vremenom 50:22).

Sponzor Felt triatlon lige, tvrtka Matis Adria d.o.o., i na ovom je kolu osigurao bogatu tombolu za natjecatelje, kojih je i ovaj put bilo iz svih dijelova kontinentalne Hrvatske. Spomenimo i to da natjecatelji koji su 1994. godište i mlađi, a koji se natječu u supersprintu, imaju mogućnost na kraju Felt triatlon lige osvojiti i glavnu nagradu – cestovni bicikl Felt koji poklanja sponzor tvrtka MatisAdria d.o.o! Veseli i porast rekreativaca koji su na prethodnim kolima prvi put probali triatlon i ponovno se vratili na sljedeća kola.

Rezervirajte srijede ovo ljeto za triatlon na Aquacityju! Nećete požaliti jer očekuje vas dobra zabava u ugodnom društvu sportaša i rekreativaca. I doza adrenalina po koju ćete se uvijek iznova vraćati na Aquacity. Ispred nas je još 5 kola, a iduće kolo je na rasporedu 1. 8. i počinje u 18 sati. Prijave se primaju do 17.45 na SRC-u Aquacity (kod boćališta).

Triatlon klub 042 poziva sve triatlonce i rekreativce da im se pridruže i sljedeće srijede!

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje