Povežite se s nama

Međimurje

NK Međimurje pobjednički u završni dio priprema za 3. HNL

Objavljeno:

- dana

Prijateljska utakmica

NK Međimurje je u pripremnoj i prijatečljskoj utakmici, u srijedu, 8. veljače, odigralo susret s NK Sloboda Slakovec.

Čakovečki trećeligaš Međimurje uvjerljivo je pobjedilo rezultatom 4:1 i time najavio sve bolju formu ekipe i golgeterski učinak napada. Dva gola za Međimurje postigao je Erića, a sa po jednim pridružili su mu se Munivrana i Težak. Gol za goste je postigao Petek. U klubu su zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema. Posebno ih raduje što mladi igrači pokazuju veliku želju za dokazivanjem. Isto tako je jako bitno da nema ozljeđenih igrača, što je dodatni pokazatelj dobroga i stručnog rada s ekipom na kondicijskom dijelu priprema. Uskoro slijedi nadogradnja na taktičkom planu i posljednji ispiti pred početak natjecanja u 3. HNL Istok.

Pred NK Međimurje su dva pripremna i prijateljska susreta, i to u srijedu, 15. veljače, u Koprivnici s istoimenim klubom, dok u subotu, 18. veljače, na domaćem terenu u Čakovcu RC Mladosti igraju s Bjelovarom. Utakmica počinje u 14 sati. U klub je stigla zahvala iz Osijeka na odličnoj organizaciji Plenuma klubova 3. HNL Istok.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Predstavnici WWF-a iz Europe, Australije i Amerike posjetili rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF iz Europe, Australije i Sjedinjenih Američkih Država posjetili su Europsku Amazonu. Upoznati s pričom o petodržavnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav, jedne od inicijativa WWF-a koju je prije godinu dana prepoznao i UNESCO, direktori komunikacija iz 22 ureda WWF-a prošetali su uz ušće Mure u Dravu.

Tom su prilikom saznali brojne priče o utjecaju tih rijeka na ljude koji u njihovoj blizini žive, kao i o pticama koje se ovdje gnijezde te drugim životinjama koje ovise o tim rijekama ovise, ali i o invazivnim vrstama te drugim prijetnjama za ovo jedinstveno područje.

Njihov posjet začinjen je i daškom kulture, odnosno posjetom galeriji Josipa Generalića u Hlebinama.

Rezervat biosfere koji se proteže Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom, Mađarskom i Srbijom na gotovo milijun hektara i 700 kilometara riječnog toka, najveće je zaštićeno riječno područje u Europi i međunarodni primjer sinergije zaštite prirode, klimatske otpornosti i održivog razvoja.

Organizacija WWF trenutno provodi i foto natjecanje koje je objavljeno na društvenim mrežama WWF Adrije i koje sretnog dobitnika može odvesti na sadržaji produženi vikend u srce Europske Amazone – Park prirode Kopački rit. Za sudjelovanje je potrebno objaviti fotografiju prirode na području rijeka Mure, Drave ili Dunava na svom Instagram ili Facebook profilu, tagirati WWF Adriju i dodatni oznaku projekta #lifelineMDD.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Čakovec otvorio javni poziv za financiranje programa i projekata u kulturi, tradicijskoj kulturi i umjetnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Čakovec je raspisao javni poziv za prikupljanje prijedloga za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima u 2023. godini za područja kulture, tradicijske kulture i umjetnosti. Predmet javnog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa i projekata svih korisnika Proračuna Grada Čakovca.

Samo iznimno će se financirati projekti i programi koji nisu prijavljeni na ovaj javni poziv i to isključivo oni čije planiranje i projektiranje zbog objektivnih razloga nije bilo moguće realizirati u vrijeme raspisivanja poziva.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći iznos je 200.000 kuna. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše tri projekta ili programa.

Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2022. godine, a udruge mogu prijaviti projekt za sljedeća područja: izdavačka djelatnost, organizacija kulturnih i umjetničkih manifestacija, performansa i natjecanja, sudjelovanje na smotrama i natjecanjima iz glazbeno-scenskih umjetnosti, tradicijske kulture i audio-vizualnih umjetnosti, promicanje kulture i umjetnosti te očuvanje kulturne i tradicijske baštine, projekti i programi ustanova u kulturi, promicanje kulturnog amaterizma u mjesnoj samoupravi i javne manifestacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje