Povežite se s nama

Međimurje

NK Međimurje pobjednički u završni dio priprema za 3. HNL

Objavljeno:

- dana

Prijateljska utakmica

NK Međimurje je u pripremnoj i prijatečljskoj utakmici, u srijedu, 8. veljače, odigralo susret s NK Sloboda Slakovec.

Čakovečki trećeligaš Međimurje uvjerljivo je pobjedilo rezultatom 4:1 i time najavio sve bolju formu ekipe i golgeterski učinak napada. Dva gola za Međimurje postigao je Erića, a sa po jednim pridružili su mu se Munivrana i Težak. Gol za goste je postigao Petek. U klubu su zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema. Posebno ih raduje što mladi igrači pokazuju veliku želju za dokazivanjem. Isto tako je jako bitno da nema ozljeđenih igrača, što je dodatni pokazatelj dobroga i stručnog rada s ekipom na kondicijskom dijelu priprema. Uskoro slijedi nadogradnja na taktičkom planu i posljednji ispiti pred početak natjecanja u 3. HNL Istok.

Pred NK Međimurje su dva pripremna i prijateljska susreta, i to u srijedu, 15. veljače, u Koprivnici s istoimenim klubom, dok u subotu, 18. veljače, na domaćem terenu u Čakovcu RC Mladosti igraju s Bjelovarom. Utakmica počinje u 14 sati. U klub je stigla zahvala iz Osijeka na odličnoj organizaciji Plenuma klubova 3. HNL Istok.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Država pčelarima sufinancira kupnju šećera za prihranu pčela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Objavljen je pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima zbog gubitka medonosnog potencijala, koji se odnosi na raspodjelu financijskih sredstava u vrijednosti tri milijuna kuna za sufinanciranje nabave šećera za prihranu pčela. Rok za predaju zahtjeva i računa za kupljeni šećer za prihranu pčela, izdanih u razdoblju od 1. ožujka do 1. rujna 2021. godine, traje do 15. listopada.

Nepovoljne meteorološke prilike uzrokovale su nedostatak pčelinje paše zbog stradavanja medonosnog bilja te zadale dodatni udarac već ionako oslabljenom pčelarskom sektoru pogođenom pandemijom COVID-19 te posljedicama razornog potresa u središnjem dijelu Hrvatske. Na temelju prikupljenih preliminarnih podatka procijenjeni su gubici medonosnog potencijala od 80 do 100 posto. Provedbom ovog Programa izravno će se utjecati na osiguranje brojnosti pčelinjih zajednica, nastavak daljnjeg uspješnog oprašivanja poljoprivrednih i samoniklih usjeva i na kontinuiranu proizvodnju pčelinjih proizvoda, a neizravno na vraćanje nazočnosti pčela na isto područje u svrhu očuvanja biološke raznolikosti.

Obrazac zahtjeva za potporu zbog gubitka medonosnog potencijala dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Nastavite čitati

Međimurje

Tereza Kesovija i Zorica Kondža kao vrhunac Adventa u Gradu Rudara!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Rudara godine 2019. iz dana u dan punio je Centar za kulturu „Rudar“.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa, manifestacija se nije mogla održati godinu kasnije, a i Ljeto uz Muru održano je u izmijenjenom formatu. Ove godine Grad Mursko Središće ponovo će organizirati bogati program, a vrhunac će biti koncerti dvije legende hrvatske glazbene scene, Tereze Kesovije i Zorice Kondže.

Koncerti će se održati vikend prije Božića pa će tako u petak, 17. prosinca, nastupiti Zorica Kondža, a u subotu, 18. prosinca Tereza Kesovija. Kako je Centar za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću premalen za takav koncert, posebno uz pridržavanje eventualnih mjera i preporuka u to vrijeme, koncerti će se održati u sportskoj dvorani u Murskom Središću.

To će biti tek vrhunac Adventa, koji će osim ovih velikih koncerata biti ispunjen i različitim sadržajem za sve generacije. Koncerti duhovne glazbe, nastupi lokalnih glazbenika, predstave za djecu, aktualni filmski naslovi i slično. Kompletan program bit će dostupan uskoro.

U ovom trenutku ne možemo znati kakva će biti situacija s pandemijom koronavirusa i kakve će mjere i preporuke biti raspisane od strane HZJZ-a, ali moguće je da će na događaje moći samo posjetitelji s COVID-putovnicama. Grad Mursko Središće sve će postojeće mjere poštivati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje