Povežite se s nama

Sport

NK Varteks dobit će natkrivenu tribinu u Hrašćici, na Srednjoškolcu i Graberju niknut će solarne elektrane

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u četvrtak je održala sjednicu Skupštine na kojoj je jednoglasno, temeljem Programa javnih potreba u sportu, usvojen plan prihoda i rashoda za 2023. godinu „težak” 1,8 milijuna eura, što je gotovo 15 posto više u odnosu na ovu godinu.

Osim što će Zajednica nastaviti poticati i promicati sport, s posebnim naglaskom na bavljenje sportom od najranije dobi, u sljedećoj godini u planu je nekoliko kapitalnih projekata koji će unaprijediti uvjete varaždinskog sporta.

Riječ je o zamjeni kompletne cerade na Balonu 2 uz Sportsku dvoranu „Varaždin” u Graberju zbog dotrajalosti i prokišnjavanja čime će se osigurati kvalitetni uvjeti za treniranje borilačkih sportova. U idućoj godini Nogometni klub Varaždin kreće u preoblikovanje u sportsko dioničko društvo čime će se stvoriti daljnji uvjeti za djelovanje varaždinskog prvoligaša, a za to je osigurano 130 tisuća eura.

Također, na SD Graberje i SD Srednjoškolac niknut će solarne elektrane u vrijednosti od 62 tisuće eura s ciljem smanjenja godišnjih troškova energenata i poticanja zelene i obnovljive vrste energije. Za izgradnju natkrivene tribine radi osiguravanja daljnjih uvjeta za treninge i odigravanje utakmica svih dobnih kategorija na nogometnom igralištu u Hrašćici kojim upravlja Nogometni klub Varteks osigurano je 225 tisuća eura.

– Kao jedan od glavnih programskih ciljeva u okviru svog djelovanja, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ima i nadalje zacrtano praćenje i usklađivanje sportskih aktivnosti svojih članica, poticanje i promociju sporta u skladu s nacionalnim programom sporta gdje centralno mjesto zauzimaju sportske aktivnosti djece i mladeži, provođenje sportskih programa, kreiranje Programa javnih potreba u sportu kao i sudjelovanje u njegovom ostvarivanju – objasnio je Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Na temelju Programa potreba u sportu i rekreaciji vidljivo je kako su ciljevi Zajednice u 2023. godini daljnje ulaganje u sportski razvoj mladih dobnih kategorija, pružati najkvalitetnije moguće uvjete građanima i sportašima za sport i rekreaciju, racionalno i kvalitetno upravljanje sportskim objektima na području Grada, omogućiti postojanje i normalno funkcioniranje svih klubova koji svojim sportskim rezultatima pridonose popularizaciji i promidžbi varaždinskog sporta, vrhunskim i perspektivnim sportašima dati punu potporu i omogućiti im maksimalne uvjete za njihov rad i napredak te širiti suradnju s drugim sportskim savezima.

– Veliki doprinos i potporu Zajednici daju i tradicionalne sportske priredbe i manifestacije koje organiziraju sportske udruge u skladu sa svojim godišnjim programima, a koje će se održati 2023. godine i biti, kao i svih dosadašnjih godina, prepoznatljivi varaždinski sportski brand – kazao je Runac.

Tako će svoje mjesto na sportskom kalendaru i iduće godine zauzeti Novogodišnja utrka,Zimski sportski višeboj, proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina, Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, Humanitarna utrka grada anđela, jednodnevne sportsko-rekreativne aktivnosti građana,Varaždinska biciklijada, Ljetni sportski višeboj, Sportski susret triju gradova – Varaždina, Lendave, Zalaegerszega, Europski tjedan sporta i Zdrav pokret.

Na sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen i rebalans ovogodišnjeg plana prihoda i rashoda kojim su prihodi i rashodi povećani za oko 900 tisuća kuna.

Spomenimo i da će Varaždin iduće godine biti domaćin triju svjetskih prvenstava – Svjetskom prvenstvu u rukometu za juniore u kategoriji U19 koje će se održati od 2. do 13. kolovoza, Svjetskom prvenstvu u kuglanju koje je na redu od 14. do 28. svibnja te Svjetskom prvenstvu u Combat savate boksu koje je na rasporedu od 19. do 23. srpnja.

Potrebno je naglasiti i kako Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih udruga obvezuje Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina da najkasnije do 31. prosinca donese financijski plan za sljedeću godinu, a u slučaju da varaždinsko Gradsko vijeće do kraja 2022. godine ne usvoji proračun koji sadrži i Program javnih potreba u sportu za 2023. godinu Zajednica će postupiti sukladno zaključcima Grada.

Sport

Varaždinac Marin Ranteš osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski BMX biciklist Marin Ranteš izborio je Olimpijske igre u Parizu nakon što je kroz kvalifikacijske turnire u Šangaju i Budimpešti osigurao šesto mjesto, posljednje koje je vodilo u Pariz.

Varaždinac je na turniru u Budimpešti završio kao šesti, što je potvrdilo njegovu kvotu za OI u Parizu, gdje će se natjecati u disciplini BMX slobodni stil.

Ranteš je prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre, a to označuje da ovo i njegove prve Olimpijske igre. 28-godišnji Varaždinac je postao time 61. član hrvatske delegacije ovog ljeta u Parizu.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Obilježena je jubilarna 50. godina postojanja kluba ŠNK Lunjkovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proslava je započela prvim Limač kupom na kojem su sudjelovale kategorije U-9 i U-11. Na turniru su nastupali NK Slaven Belupo, NŠ Dinamo Zelenko, NC Sveti Đurđ, ŠN Koprivnički Ivanec, NC Jalžabet/Martijanec, NK Međimurje, NK Spartak „Mala Subotica“, NK Tehničar i NC Ludbreg.

U kategoriji U-9 prvo mjesto zauzeo je NK Međimurje, dok je drugo mjesto zauzeo NK Slaven Belupo 1, a treće mjesto NK Slaven Belupo 2. Najboljim igračem proglašen je Ante Bunić iz Slaven Belupa, dok je najbolji strijelac bio Adrian Oemga Varga iz NK Međimurje. Titulu najboljeg golmana ponio je Stjepan Novak iz NK Međimurje.

U kategoriji U-11, najbolji su bili NK Tehničar Cvetkovec, drugi NK Slaven Belupo, treći NK Spartak „Mala Subotica“, a četvrti NK Koprivnički Ivanec. Najboljim igračem ove kategorije proglašen je Mateo Jakopčink iz NK Tehničar Cvetkovec, najbolji strijelac bio je Viktor Utješinović iz NK Slaven Belupo, dok je najbolji golman bio Jan Golubić iz NK Tehničar Cvetkovec.

– Općina je prva bila uključena u taj projekt, a pridružili su nam se i ostali sponzori koji su pomogli u organizaciji. Organizacija i atmosfera bila su super, što se moglo vidjeti i po velikom broju roditelja i djece – istaknuo je predsjednik kluba Dominik Balija.

Limač kup privukao je oko 600 posjetitelja i simpatizera kluba koji su mogli uživati u zanimljivim utakmicama uz bogatu ponudu jela i pića, dok su za najmlađe bili pripremljeni napuhanci.

Klub ŠNK Lunjkovec zahvaljuje svim klubovima koji su se odazvali ovom kupu kao i sponzorima i članovima kluba na pomoći u organizaciji ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje