Povežite se s nama

Sport

Nogometaš iz Nedeljanca Marko Rog na meti i talijanskog Napolija

Objavljeno:

- dana

Tražena roba

Nakon što smo proteklog tjedna izvijestili da je nogometaš iz Nedeljanca Marko Rog na meti talijanskog Intera, zanimanje za njegove usluge pokazao je još jedan klub iz talijanske Serije A. Riječ je o Napoliju koji Roga želi dovesti u paketu s Markom Pjacom. 

Prema pisanju talijanskih medija Napoli za mladi dvojac iz Dinama nudi 35 milijuna eura. 

Podsjetimo, iza Roga je vrlo uspješan nastup za hrvatsku reprezentaciju na Euru u Francuskoj, a trenutno je na pripremama zagrebačkog Dinama. 

Izvor:
Foto:

Sport

Polet (SMnM) očitao nogometnu lekciju Varteksu u derbiju kola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: NK Varteks

Nogometaši Varteks u nedjelju, 6. listopada odigrali su derbi 8. kola 3. NL Sjever kod Poleta iz Sv. Martina na Muri. Polet je bio uvjerljiv s 3:0.

Domaćin je poveo već u 1. minuti preko Perčića, da bi na 2:0 povisio Benko u 35. minuti. Konačni rezultat postavio je Patafta svojim golom u 90. minuti.  

– Utakmica je imala veliki ulog, osim tri boda značila je puno i s psihološke strane, ovom pobjedom smo otišli na pet bodova Varteksu i došli na korak do prvog mjesta. Nismo odigrali neku perfektnu utakmicu, ali zabili smo dva gola i imali prednost na odmoru. Pali smo na samom kraju utakmice, zadnjih 15-20 minuta, Varteks se pokazao kao spremnija ekipa u tom segmentu, ali pokazali smo se da smo čvrsti, da teško gubimo utakmice i onaj tko nas želi pobijediti mora biti puno, puno bolji nego je to danas bio Varteks – istaknuo je nakon utakmice Želimir Orehovec, član stručnog stožer Poleta.

Trener Besek nije mogao biti zadovoljan, ishodom, ali niti igrom.

– Ovo nije ono što bih ja želio od ekipe. Ovo nije ono na čemu radimo na treninzima. Djelovali smo bez energije, bez volje, ispuhano. Dogovaramo nešto prije izlaska na teren, i već krenemo s minusom. Teško se u takvoj situaciji vraćati, ali nije bilo danas igrača koji bi nešto pokrenuo. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Poleta. – zaključio je Dražen Besek.

Bumbari će vrlo skoro imati prigodu za popravak, jer već u idućem kolu na rasporedu je novi derbi, kada dolazi Pitomača. Utakmica će se izvanredno igrati u petak, 11. listopada, jer je Sloboda ponovno zauzeta.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 7300 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Pred 7300 gledatelja nogometaši Varaždina ugostili su Dinamo u 9. kolu SuperSport HNL-a. Gosti su slavili s minimalnih 1:0.

Trener Nikola Šafarić ispremiješao je sastav. Prvi put ove sezone startali su Tepšić, Duvnjak, Poldrugač i Jovanov. Krenuli su Varaždinci u formaciji 5-4-1.

U 4. minuti Varaždinci iz kontre prijete. Boršić je pobjegao gostujućoj obrani, no njegov ubačaj izbacila je gostujuća obrana u korner. Već u sljedećoj akciji nakon ubačaja Mitrovskog, Tepšić pogađa stativu.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 11. minuti. Kulenović je ostavio za Sučića čiji je udarac s 10 metara obranio Zelenika. U 27. sjajno je potegnuo Varaždinov Poldrugač ljevicom, no preko gola. Minutu kasnije Mamić je pak tukao izravno u Dinamovog vratara Zagorca.

U 34. najbolja prilika Dinama dotad. U petercu je iz okreta pucao Kulenović, ali pored gola.

Prva pogreška varaždinske obrane stigla je u 35. minuti i odmah je to Dinamo kaznio. Pogriješio je Ba, lopta je stigla do Baturine. On je uposlio Cordobu, koji je zabio glavom za 1:0.

U drugom dijelu trener Šafarić je izvadio Jovanova i uveo Dabru, pa promijenio formaciju u 4-2-3-1. Ušli su kasnije Domjanić te Ćorić.

Bitka se u drugom dijelu vodila većinom na sredini terena, bez prevelikih prigoda s obje strane.

Solidna je bila prilika Varaždinovog braniča Nekića koji je u 86. minuti tukao glavom nakon kornera. Završilo je 1:0 za goste. Treći je to poraz varaždinskog sastava ove sezone, drugi zaredom.

Slijedi reprezentativna stanka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje