Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina krenuli sa zimskim pripremama: otišli Brodić, Bručić, Capone, blizu odlaska i Pellumbi

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u srijedu, 3. siječnja započeli su s pripremama za drugi dio sezone.

Vremena za pripreme Šafarić i stožer nemaju mnogo jer prvo kolo nastavka igraju već 26. siječnja protiv Slaven Belupa.

– Završetak jesenskog dijela nam je putokaz. Naravno da želimo raditi iskorake iako su se pojavila naklapanja da nismo ambiciozni. Mi uvijek ganjamo protivnike ispred nas. Cilj je stabilizirati klub i svake godine postići što bolji rezultat. Najmanje ponoviti uspjeh od prošle godine, a to je 6. mjesto. Čeka nas puno rada i obaveza te svi zajedno moramo još više zategnuti – ističe Nikola Šafarić, privremeni trener i sportski direktor.

Naime, igrački kadar se mijenjao od prvog dijela sezone. Fran Brodić krenuo je u pripreme s Dinamom. Sporazumno su raskinuti ugovor s Bručićem i Caponeom, a Pellumbi je blizu potpisa za novi klub.

– Ima dosta promjena u momčadi. Malo ćemo osvježiti ekipu. S nekima smo se rastali, s nekima pregovaramo da dođu. Ne volim skakati s novim imenima. Vidjet ćemo kako će momčad izgledati za tri pol tjedna – ističe Šafarić.

Varaždinci s pripremama nakon Varaždina, 10. siječnja nastavljaju u Medulinu gdje će odigrati pripreme susrete s Istrom 1961, Goricom i Radničkim.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje